Az eljárási illeték változása a fizetési kedvezményi eljárásban

Forrás: NAV

Az illetékekről szóló törvény változásával 2013. január 1-jétől módosult

A fizetési kedvezményre vonatkozó elsőfokú adóigazgatási eljárás illetékkötelezettsége. Ennek következtében a magánszemélyek és egyéni vállalkozók számára a fizetési könnyítési, mérséklési kérelem benyújtása illetékmentes lett. A gazdálkodó szervezetek esetében azonban az illeték összege 3.000 Ft-ról 10.000,- Ft-ra emelkedett. A változás a 2013. január elsejét követően előterjesztett beadványokat érinti.
 
Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy a fellebbezés benyújtása továbbra is mindenki számára illetékköteles. Amennyiben a fellebbezés tárgyának értéke pénzben megállapítható magánszemélyek és egyéni vállalkozók esetében ez legalább 5.000 Ft, gazdálkodó szervezetek esetében pedig legalább 15.000 Ft összeget jelent. (Ha az érték nem állapítható meg, úgy ezen összeget kell megfizetni.) Maximuma 500.000 Ft is lehet, mely a tartozás nagyságától függően ezen összeghatárok között mozog.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra