Az Európai Beruházási Alap 160 millió euróval támogatja a magyar mezőgazdasági kkv-ket

Forrás: MTI

Címkék: Kkv, COSME


A kkv-k versenyképességének erősítését célzó garanciaprogram (COSME) keretében akár kétezer, főként mezőgazdasági vállalat is finanszírozáshoz juthat Magyarországon.

Együttműködési megállapodást írt alá az Európai Beruházási Alap (EIF) és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (Avhga) a magyarországi kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelfelvételének ösztönzése érdekében - közölte hétfőn az Európai Bizottság.
 
A brüsszeli testület arról számolt be, hogy a kkv-k versenyképességének erősítését célzó garanciaprogram (COSME) keretében akár kétezer, főként mezőgazdasági vállalat is finanszírozáshoz juthat Magyarországon.
  
A tájékoztatás szerint összesen 160 millió euróhoz (50 milliárd forinthoz) férhetnek hozzá az érintett vállalkozások a beruházásokat megvalósító, Juncker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alapon (EFSI) keresztül.

A közlemény idézi Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi uniós biztost, aki elmondta: "Örömömre szolgál látni, hogy a magyarországi kisvállalkozások olyan kölcsönökhöz juthatnak majd hozzá a bizottság befektetési alapjának köszönhetően, amelyekhez másképpen nem lenne hozzáférésük."

Hozzátette, a Juncker-terv sikeresnek bizonyult, ezért tettek javaslatot a program élettartamának és tőkeerejének megduplázására.

"Arra bátorítom a magyar vállalkozásokat, hogy hozzák ki a legtöbbet ebből a lehetőségből és vegyék igénybe ezeket a kölcsönöket a gazdasági növekedés serkentése és a munkahelyteremtés érdekében" - fogalmazott Navracsics.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra