Az MNB bővíti a bankjegyvizsgáló eszközök támogatását célzó programját

KKV

Nyomtatás
Forrás: MTI

A tudatos bankjegyellenőrzés elterjesztése érdekében a Magyar Nemzeti Bank folytatja tavaly megkezdett programját, melynek keretében a kiskereskedelmi és a szolgáltató szektor számára nyújt támogatást UV-A/C bankjegyvizsgáló segédeszközök megvásárlásához - közölte a jegybank kedden.

A jegybank kiemelt figyelmet fordít a bankjegyhamisítás elleni küzdelemre, valamint a tudatos készpénzhasználatra - áll a közleményben. Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata, ezért az MNB folytatja tavaly megkezdett programját a kiskereskedelmi és a szolgáltató szektorban UV-A/C készülékek beszerzésének támogatására.

A múlt évben elindított programban a legmodernebb, kétfénycsöves UV-A/C lámpák beszerzésének támogatására a készülék nettó árának 60 százalékát, maximum 20 ezer forintot juttatott az MNB a kiskereskedelmi, vendéglátó-ipari, illetve egyéni vállalkozásoknak. Ezek a készülékek így 6.400-49.950 forintba kerültek a felhasználóknak. A drágább készülékek jóval hosszabb élettartamúak, ugyanakkor a legolcsóbb is kiszűri a hamisítványokat.

A most meghirdetett akció első részeként a jegybank ismét partnereket keres az UV-A/C készülékek forgalmazására, azok kiskereskedők és szolgáltatók számára történő értékesítésére.

A tavalyi eljáráshoz képest változást jelent, hogy idén mindössze egy pályázatot hirdet meg az MNB, melynek keretében 2012. április 3. és 2012. október 1. között folyamatosan jelentkezhetnek a forgalmazói körhöz csatlakozni kívánó cégek. A részletes pályázati felhívás az MNB honlapján érhető el. 

Az MNB felhasználói pályázatát a kiskereskedők és szolgáltatók számára várhatóan 2012. május 8-án hirdeti meg.

A múlt évben elindított programra magyarázatot ad az a kedvezőtlen nemzetközi összehasonlítás, amely szerint Magyarországon egymillió valódi bankjegyre 2007-2010 átlagában 26 hamis pénz jutott, szemben a 8 darabos cseh, a 3 darabos román, vagy 17 darabos lengyel átlaggal.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra