Az üzleti szolgáltató szektor derülátó

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) üdvözli a Kormány tervezett gazdasági intézkedéseit. Suhajda Attila, a szervezet elnöke szerint a Kormány várható intézkedéseinek egyértelmûen pozitív hatása lesz az üzleti szolgáltató szektorra. Külön kiemelte a személyi jövedelemadó és a társasági adó jelentõs csökkentésének tervét, melynek eredményeként ez a döntõen magasan képzett munkaerõt igénylõ és az átlagnál jobb fizetéseket nyújtó ágazat régiós összehasonlításban is ismét versenyképes lesz. Amennyiben az intézkedéseket a tervek szerint sikerül megvalósítani, a szektorban foglalkoztatottak száma várhatóan növekedni fog.

_____________________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év II. félévre 8.820,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

_____________________________________________

Az üzleti szolgáltató szektor derülátó

Ezek az intézkedések megteremtik az alapot ahhoz, hogy az üzleti szolgáltató szektor (összhangban a Kormányprogram felé megfogalmazott elvárásokkal) számottevõen hozzájáruljon nem csak a munkahelyteremtéshez, hanem a gazdaság modernizálásához, versenyképességének javításához.

Az ágazat érdekképviseletét ellátó HOA kész a kormányzati szervekkel való párbeszédre, a szektor fejlõdését nehezítõ jogszabályi problémák feltárására. Üzleti szolgáltatásokat nem csak a nagy globális szolgáltató központok, hanem egyre növekvõ számban hazai kis- és középvállalkozások is végeznek, akik együttesen, jelentõs mértékben hozzá tudnak járulni a Kormány munkahely-teremtési céljainak eléréséhez - fogalmazott Suhajda Attila, a több mint 80 vállalatot, köztük a legjelentõsebb szolgáltató központokat tagjai között tudó szervezet elnöke.

A bejelentés a 24. órában érkezett, mert Magyarország az elmúlt 5 évben az elõkelõ 10.-rõl a 35. helyre csúszott vissza a befektetõi ranglistán, jóllehet még így is folyamatosan nõtt az üzleti szolgáltató szektor hazánkban. Suhajda Attila hangsúlyozta, hogy a szolgáltató vállalatok költségszerkezetében meghatározó jelentõséggel bírnak a munkaerõköltségek. Magyarországon a munkavállaló részére nettó bérként kifizetett összeg a munkáltató teljes bér és járulék-ráfordításainak még 40%-át sem éri el. Ezzel szemben szomszédos országokban, például Szlovákiában, Romániában a munkavállaló a munkáltatói összköltsége 55-60%-át kapja kézhez javadalmazásként.

Régóta várt intézkedésként a jövõben hazánkban is jelentõsen nõhet a munkavállalók által kézhez kapott jövedelem a munkáltató terheinek növekedése nélkül, lehetõvé téve ezáltal a szektor intenzív és extenzív növekedését egyaránt. További növekedési lehetõséget rejt magában a Kormány által szintén tervbe vett munkáltatót terhelõ járulékos költségek csökkentése, hiszen az aránytalanul nagy munkaerõköltségek leginkább azokat a szektorokat sújtják, ahol a legjelentõsebb értékteremtõ az emberi tudás, nem pedig a holt tõke, a gyártó gépek, vagy a felhasznált nyersanyagok.

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség vezetõ hazai és külföldi vállalatok közremûködésével alakult. A szövetség jelenleg összesen több mint 40 000 munkavállalót foglalkoztató tagvállalat érdekeit képviseli. Információk: Magyar Outsourcing Szövetség, Suhajda Attila Tel: 70/555-7628 E-mail: attila.suhajda@hoa.hu

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Megjelent: 2010 január 20-án. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra