Bajban a kínai kis- és közepes vállalatok

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az elmúlt évek legnagyobb válságát élik át a kis- és közepes vállalatok Kínában. Az ország gazdasági növekedésében kulcsfontosságú szerepet játszó cégeket elsõsorban a növekvõ infláció és az egyre kedvezõtlenebbé váló hitelek sújtják.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Bajban a kínai kis- és közepes vállalatok

Komoly nehézségekkel kénytelenek megküzdeni 2011-ben a kis- és közepes vállalatok (kkv-k) Kínában. A távol-keleti ország ipari termelésének 60, munkahelyeinek pedig 80 százalékát biztosító cégeket a szûkülõ hitelfelvételi lehetõségek, a mind magasabb infláció és az ennek következtében növekvõ nyersanyag- és munkaerõköltségek, az elektromos energia-ellátás kimaradozása, valamint a képzett munkaerõ hiánya sújtja. A belsõ gondokat az amerikai és európai exportpiacok továbbra is gyenge kereslete tetézi.  

A keleti part egyik leggazdagabb tartományában, Csöcsiangban (Zhejiang) például a mintegy 2400 kkv 18 százaléka részben vagy teljesen felfüggesztette a termelést, a piacon maradók 80 százaléka pedig hitelbõl kénytelen finanszírozni tevékenységét. Még a világ hatodik legversenyképesebb nemzetközi pénzügyi központjaként listázott Sanghaj is nehézségekkel küzd: a helyi statisztikai hivatal által közzétett adatok szerint finanszírozási gondok miatt a város kisvállalkozásainak több mint fele nem tud megfelelõen mûködni.     Az infláció megfékezésére a jegybank idén három alkalommal emelt kamatlábat és hatszor növelte a kereskedelmi bankok kötelezõ tartalékrátáját, ami a banki kamatlábak megemelkedését vonta maga után. A központi bank szûkítõ monetáris politikája következtében a hitelfelvétel költségei sosem látott mértékben megugrottak, a kkv-k ma átlagban 13 százalékos kamatra kanak hitelt - panaszolta a China Daily-nek Csin Tö-pen (Jin Deben), a kínai kis- és közepes vállalatokat tömörítõ szövetség helyettes fõtitkára. Júliusban az infláció 6,5 százalékon, a termelõi árindex pedig 7,5 százalékon tetõzött. A kedvezõtlen körülmények következtében az ipari termelés növekedése júniushoz képest 1,1 százalékponttal, 14 százalékra esett vissza.     Peking igyekszik mindent megtenni, hogy a gondban lévõ vállalatok helyzetén segítsen. Lapértesülések szerint õsszel a kormány külön minisztériumot kíván létrehozni a magánvállalkozások és a kkv-szektor támogatására. Ezen túl a jelenlegi szabályozások lazítására, a vállalatalapítás könnyítésére törekszik, a finanszírozási nehézségeket kedvezményes hitelekkel, esetleges adókedvezménnyel látja megoldhatónak. A kkv-k problémáiról és fejlõdési lehetõségeirõl szeptemberben konferenciát szerveznek, amelyen az cégek képviselõivel együtt próbálnak majd megoldást keresni a mind súlyosabbá váló problémákra.

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra