Belsõ ellenõrök regisztrációja

ART

Nyomtatás
Forrás: PM

A 2009. november 20. napjától a költségvetési szervnél belsõ ellenõrzési tevékenységet végzõknek regisztráltatni kell magukat a PM-nél. Az errõl szóló tájékoztató a PM honlapján olvasható. Letölthetõ az elektronikus adatlap és a részletes kitöltési útmutató.

A 2009. október 6-i Magyar Közlönyben megjelent a költségvetési szervnél belsõ ellenõrzési tevékenységet végzõk nyilvántartásáról és kötelezõ szakmai továbbképzésérõl szóló 18/2009. (X. 6.) PM rendelet. A rendelet meghatározza a nyilvántartásba vételi (engedélyezési) eljárás alapvetõ szabályait. A rendelet a kihirdetését követõ 45. napon, tehát 2009. november 20-án lép majd hatályba, addig kell a jogalkalmazóknak mind az érintetti, mind a hivatali oldalon felkészülniük a rendeletbõl adódó feladatok végrehajtására.

E határidõre fognak tehát például rendelkezésre állni a regisztrációs csomagok, valamint ekkortól mûködnek azok az információs pontok, ahol akár személyesen is segítséget kaphatnak a nyilvántartásba vételüket kérõk. A http://www.pmiszk.gov.hu/index.php?pageid=urlap_list&lang=hun oldalon rendelkezésre áll a kérelemhez benyújtásához szükséges, letölthetõ elektronikus adatlap és a részletes kitöltési útmutató.

2009. november 20. elõtt hatályos rendelet hiányában nyilvántartásba vételi eljárás nem indítható, így a nyilvántartásba vételi kérelmek csak ezt követõen nyújthatók be a Pénzügyminisztériumhoz! A hatálybelépést követõen azonban az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 125. §-ának (3) bekezdésében foglaltakra tekintettel haladéktalanul szükséges megtenni a regisztrációhoz szükséges lépéseket.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 9 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 16.380,-Ft.  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra