Bérmunka

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Magyarországon bérmunkában végzett elektronikai termékek javítása

2007/36. Adózási kérdés

Egy gazdasági társaság Magyarországra hoz be harmadik országból vámfelfüggesztési eljárás keretében hibás elektronikai cikkeket. Ezek javítását követõen a termékeket minden esetben elfuvarozzák belföldrõl harmadik országba. Magyarországon valójában tehát bérmunkában valósul meg e termékek javítása.

Az Áfa törvény 11/A. §-ának a) pontjában foglaltak szerint termékexporttal egy tekintet alá esõ szolgáltatásnyújtásnak minõsül a megrendelõ által rendelkezésre bocsátott anyagon, terméken végzett megmunkálás, feldolgozás - ideértve az összeszerelést, összeállítást is -, ha annak közvetlen következményeként az így elõállított terméket a vámhatóság - végleges rendeltetetéssel - harmadik ország területére kilépteti.

A Magyarországon bérmunkában végzett ilyen jellegû szolgáltatások - amennyiben fennállnak a kiszállításra vonatkozó és a jogszabályban meghatározott egyéb feltételek is - termékexporttal egy tekintet alá esõ szolgáltatásnyújtásnak minõsülnek az idézett jogszabályhely alapján. Ennek megfelelõen ezen szolgáltatások teljesítési helye belföld, tekintettel azonban az Áfa törvény 29. § b) pontjára, levonási joggal járó adómentes tevékenységnek minõsülnek.

(PM Forgalmi adók, vám és jövedéki fõosztály 264/1/2007. - APEH Ügyfélkapcsolati és tájékoztatási fõosztály 8931754962; AEÉ 2007/4.)
  


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra