Bevétel eltitkolás péntárgéppel

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A revizorok többször végeztek próbavásárlást a cégnél, és felfigyeltek arra, hogy a pénztárgépek hol szabályos nyugtát, hol pedig arra megtévesztésig hasonló áruösszesítõ bizonylatot adtak. Ez utóbbiakról hiányzott az AP jel, amibõl arra lehetett következtetni, hogy az azon szereplõ bevétel nem kerül be adóhatóság által jóváhagyott pénztárgép adómemóriájába, így az adóalapba sem. A pénztárgépek egy számítógéppel voltak összekábelezve, és egy program tette lehetõvé a csalást.

Bevétel eltitkolás péntárgéppel

Több százmillió bevételt akart eltitkolni az a kereskedõ egyéni vállalkozó, akinek a pénztárgépe hol szabályos nyugtát, hol pedig áruösszesítõ bizonylatot adott, ez utóbbi nyomán keletkezett bevétel nem került be az adóalapba - közölte az APEH az MTI-vel.

    Az adómentesen keletkezett havi forgalmat 10 millió forintra becsüli az adóhivatal. A revizorok többször végeztek próbavásárlást a cégnél, és felfigyeltek arra, hogy a pénztárgépek hol szabályos nyugtát, hol pedig arra megtévesztésig hasonló áruösszesítõ bizonylatot adtak. Ez utóbbiakról hiányzott az AP jel, amibõl arra lehetett következtetni, hogy az azon szereplõ bevétel nem kerül be adóhatóság által jóváhagyott pénztárgép adómemóriájába, így az adóalapba sem.
    A pénztárgépek egy számítógéppel voltak összekábelezve, és egy program tette lehetõvé a csalást. A pénztárgépet kezelõ alkalmazott gombnyomással dönthette el, hogy milyen dokumentumot nyomtasson a gép. Általában az esti órákban és hétvégén - amikor nagyobb volt a forgalom - nyomtaták az áru összesítõ bizonylatot.
    Az adóhivatal megtalálta a számítógépes rendszer fejlesztõjét is, és most azt vizsgálják, hogy ki vásárolt még a számlázó programból.

***

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE

Praktikus tanácsokkal, magyarázatokkal, megoldásokkal. Bizonyára Ön is úgy érzi, idõnként elvész a jogszabályok rengetegében, szélmalomharcot vív az ügyfeleivel, kollégáival, hivatalos szervekkel. Sokszor gondolta már azt, hogy egyedül maradt a problémáival, nem tud senkitõl segítséget kérni, nem ért bizonyos dolgokat. Sokan vannak ezzel így. Ezért írta meg ezt a könyvet néhány olyan számviteli szakember, akik a gyakorlati problémákat is jól érzékelik, mert nap, mint nap találkoznak azokkal a kérdésekkel a munkájuk során, melyek Önt is foglalkoztatják.

Kiadó: ADÓNET.HU Zrt.  Terjedelem  576 oldal. Ára: 9.900,-Ft + postaköltség.

Megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Bp. József krt. 53. I/8. Tel: 267 5010.

Megrendelhetõ: info@onadozo.hu

________________________________________________

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja

Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési  díj  2009. évre még 13.205,-Ft (1-12. hó).  Régi és új elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010. Elõfizetés:  info@onadozo.hu 

 ________________________________________________


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra