Bevételorientált hatóságok

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az országban egyedülálló felmérés során 179 vállalkozást kérdeztek meg. A legrosszabb minõsítést a munkaügyi felügyelet kapta 2,01-el, a legjobbnak a munkaügyi központ bizonyult 3,4-el. Az APEH az elõzõ évinél egy tizeddel jobban szerepelt, 2,57-es értékelése átlagosnak mondható. A vállalkozók szerint a hatósági gyakorlat egyértelmûen bevétel orientálttá vált.

______________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft.  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

______________________________________

Bevételorientált hatóságok

Javult a hatóságok gyakorlatának megítélése tavaly, ugyanakkor egyre inkább bevétel orientáltnak látják azt Baranya vállalkozói - közölte Síkfõi Tamás, a Pécs-baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára hétfõn Pécsett.

Síkfõi Tamás az országban egyedülálló felmérés eredményeirõl tartott sajtótájékoztatón elmondta: 179 vállalkozás véleménye alapján a hatóságok az elõzõ év 2,5-ös értékelés után 2009-ben már 2,79-es "osztályzatot" kaptak a piac szereplõitõl.

Hozzátette: a legrosszabb minõsítést a munkaügyi felügyelet kapta 2,01-el, a legjobbnak a munkaügyi központ bizonyult 3,4-el. Az APEH az elõzõ évinél egy tizeddel jobban szerepelt, 2,57-es értékelése átlagosnak mondható.

A kamarai titkár utalt rá, hogy pontozni 14 hatóságból négyet lehetett ötfokú skálán, melyen a legrosszabb az egyes, a legjobb az ötös volt. A kérdõíven a szempontok közé sorolták a hatóság szakmai munkáját, az eljárás minõsítését, az adófizetõ iránti tiszteletet, empátiát, a segítõkészséget, s egyebek mellett a jogorvoslati lehetõségeket is.

Bár például a hatóságok adófizetõk iránti tiszteletének megítélése sokat javult, a vállalkozók a szempontokat összességében az elvárhatónál rosszabbnak értékelték. Úgy találták: a jogorvoslati lehetõségek romlottak 2008-hoz képest. Tapasztalataik szerint amellett, hogy utóbbira kevés lehetõség adódik, aki élni kíván vele, hatósági revízióra számíthat.

A vállalkozók szerint a hatósági gyakorlat egyértelmûen bevétel orientálttá vált. Ennek oka az ország versenyképességének, az államszervezet mûködési, pénzügyi helyzetének romlása, továbbá az, hogy a jelentõs adóterhek, a jövedelemközpontosítás és az adminisztráció mellett a pazarlás és a hiány egyszerre jelenik meg a az állami rendszerekben. 

Síkfõi Tamás hangsúlyozta: az éves felmérés célja, hogy a közvélemény megismerje a gazdaság szereplõinek a hatóságok munkájával kapcsolatos véleményét, másrészt pedig az, hogy segítsenek a döntéshozóknak a hatóságok tevékenységének javításában.

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra