Botrányosan indúló új fizetési meghagyásos eljárás

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Jogi személy és jogi képviselõvel eljáró fél fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelmet a 2009. évi L. tv 11. §-a szerint csak elektronikus úton, a Magyar Országos Közjegyzõi Kamara (MOKK) rendszerén (interneten elérhetõ országosan egységes számítástechnikai rendszer) keresztül adhat be. Az új rend 2010. június 1-én lépett volna hatályba - de a rendszer lefagyott. Jelenleg a követelések érvényesítése egész Magyarország területén szünetel. Gratulálunk. Az Önadózó júliusi számában egy igen részletes gyakorlati írást közlünk majd a fizetési meghagyások benyújtásának rendjérõl - reméljük, addigra azért már mûködnek.

Botrányosan indúló új fizetési meghagyásos eljárás

A Magyar Országos Közjegyzõi Kamara honlapján ezen a napon a következõ szöveg jelent meg:

"Tisztelt Ügyfeleink !

A rendszer éles indítását követõen észlelt technikai probléma miatt az alkalmazás a hiba elhárításáig nem elérhetõ. Amint lehetõség nyílik, a szoftvert azonnal indítjuk, addig is szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Az alkalmazás a késõbbiekben a következõ helyrõl érhetõ el: https://fmh.mokk.hu

A papír alapú és a szóbeli kérelmek elõterjesztését a hiba (és annak kijavítása) nem érinti."


A felhívás és a jogszabály szerint a jogi képviselõ nélkül eljáró természetes személyek és jogi személyiség nélküli szervezetek kérelmüket papír alapon is elõterjeszthetik bármelyik közjegyzõnél, mert azok illetékessége ebben az eljárásban az egész ország területére kiterjed. A papír alapú kérelmekhez formanyomtatvány a MOKK honlapjáról letölthetõ, vagy bármely közjegyzõnél beszerezhetõ.
 

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra