Budapesten növelnék a helyi iparűzési adó mértékét

Forrás: MTI

Már benyújtották azt a javaslatot a parlamentnek, amely a jelenlegi 2-ről 2,5 százalékra emelné az iparűzési adó mértékét. Az adómérték februártól lenne hatályos.

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a műhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerű teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

______________________________________________________________

Budapesten növelnék a helyi iparűzési mértékét

Mintegy 40-45 milliárd forintot várna a főváros az iparűzési adó emelésétől - mondta Tarlós István főpolgármester hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Előzőleg négy kormánypárti, fővárosi illetőségű politikus nyújtott be olyan javaslatot a parlamentnek, amely a jelenlegi 2-ről 2,5 százalékra emelné az iparűzési adó mértékét. A többletet a Fővárosi Közgyűlés használhatná fel a BKV finanszírozására.

Tarlós István kifejtette: arról van szó, hogy az állam és a főváros is el van adósodva, a BKV pedig "hosszú évek óta csőd szélén billegő óriáscég", amely alapvető fontosságú feladatot lát el.

"Ha a BKV netán csődbe megy a maga 70 milliárdos adósságállományával és elavult járműparkjával, akkor az a vállalkozói szférát is borzalmasan érinti (…) az ország gazdaságának napi 14 milliárd kiesést jelentene" - jelentette ki a főpolgármester, jelezve, hogy meg kell találni a módját, hogy a finanszírozást legalább középtávon megoldják.

Mint arról beszámolt: megegyezett Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy csak ilyen forrást lehetséges találni, ennek alapján nyújtották be a képviselők a javaslatot.

Kitért arra is, hogy az adómérték februártól lenne hatályos, de "még az sem biztos, hogy ennek hosszú távúnak kell lennie", ugyanakkor néhány évre biztosan szükség van.

Szólt arról is, hogy az adó igazolná a bankoknál, hogy a főváros rendelkezik forrásokkal, ez lehetővé tenné a BKV hiteleinek tovább görgetését. Hozzátette: úgy néz ki, hogy a főváros állami garanciát is kaphat hiteleinek kezelésére.

______________________________________________________________

ÖNADÓZÓ - szakmai segítség az adózásban és könyvvitelben!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az egyes lapszámok felhívják a figyelmet aktuális feladatokra, lehetőségekre, értelmezik az adójogszabályokat, bemutatják az egyes adókötelezettségek szakszerű teljesítésének rendjét, felkészítik a szervezetet a jövőbeni adóellenőrzésre is. Előfizetési  díj  2012. évre most még 17.640,-Ft (1.470,-Ft/hó.) Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag.

Elõfizetés: info@onadozo.hu



Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra