Csökken a szociális otthonok adminisztrációs terhe

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A Parlament 2010. október 25-én módosította a 2003. évi CXXIX. közbeszerzési törvényt. A jogszabályváltozás értelmében január elsejétõl nem kell közbeszerzést kiírni a gyermekek, idõsek illetve a fogyatékossággal élõk bentlakásos otthonainak teljes ellátására, valamint a lakóotthonban élõ személyek teljes ellátására szolgáló árubeszerzésre és szolgáltatásokra.

Csökken a szociális otthonok adminisztrációs terhe

Ugyanilyen módon kivételt képeznek a közbeszerzés alól a hideg élelmiszerek és fõzési alapanyagok, a friss, illetve a feldolgozott zöldségek és gyümölcsök, a tej és tejtermékek, gabonafélék, méz, tojás, valamint a kertészeti növények.

A törvénymódosításnak köszönhetõen jelentõsen csökken az otthonok adminisztrációs terhe, az ellátottak jó minõségû, ellenõrizhetõ, magyar élelmiszerekhez juthatnak és a módosítás által lehetõség nyílik a helyi gazdálkodók támogatására, arra, hogy a magyar gazdák piacra juttathassák termékeiket.
 

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra