Egységesítik az idegenforgalmi adót a fõvárosban

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Egységesítik az idegenforgalmi adó kivetési gyakorlatát a budapesti kerületek és a fõváros, ennek alapja a 4 százalékos adómérték lesz - jelentette be Rogán Antal (Fidesz-KDNP) V. kerületi polgármester szerdán, miután az érintett önkormányzatok egyeztettek a kérdésben.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Egységesítik az idegenforgalmi adót a fõvárosban

Rogán Antal arról is beszámolt: a 4 százalékos adómérték egynegyedét, vagyis egy százalékot egy közös marketingalap létrehozására fordítják. Ennek összege az idei számokból kiindulva 700 millió forint, ezt a Magyar Turizmus Zrt., illetve az állam kiegészítené ugyanekkora összeggel, vagyis egy 1,4 milliárd forintos alap jöhet létre - ismertette a belvárosi polgármester.

Rogán Antal azt is jelezte: az egységesítés a jelenlegi törvényi keretek között rendezhetõ, módosításra nincs szükség emiatt.

Kitért arra is, hogy ilyen nagyságrendû forrás még nem volt a fõvárosi marketing területén, ennek felhasználására pedig egy közös desztinációs szervezetet kell létrehozni.

Kifejtette azt is, hogy nagy hangsúlyt szeretnének fektetni az online kommunikációra, segíteni az ide érkezõk eligazodását, programokban való tájékozódását, hogy Budapest "otthonos, vendégbarát város képét sugározza".

Az V. kerület vezetõje jelezte: egységes alapra helyeznék kerületi marketingeszközöket is, vagyis az online felületeket és más kiadványokat is.

Bánki Erik (Fidesz), a parlament sport és turisztikai bizottságának elnöke a megállapodás kapcsán úgy fogalmazott: "egy újabb 20 éves probléma ezzel kipipálva", hiszen 1990 óta nem volt példa arra, hogy a kerületek meg tudtak állapodni az egységes adóbeszedésben. Mint mondta, ez jelentõs lemaradást okozott a "versenytársakkal szemben", miután Prágában a ’90-es elején, Bécsben pedig ennél korábban rendezni tudták a kérdést.

Hozzátette: ennek köszönhetõen a válság idején Bécs 4 millió euróval, Prága pedig több mint 2 millió euróval tudta emelni a marketing-költségvetést. Ennek jóvoltából a két fõvárosban nem volt jelentõs visszaesés - magyarázta a bizottsági elnök.

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra