Egyszeres könyvvitel konzultáció szeptember 15-én

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Egyéni vállalkozók, mezõgazdasági õstermelõk, társadalmi szervezetek, alapítványok részére szeretnénk a soron következõ Önadózó Online Konzultációval segítséget nyújtani, kérdéseikre Önadózó elõfizetõként ingyenesen kaphatnak választ. Aki válaszol: Regõs Gábor, gyakorló könyvelõ és adótanácsadó az „Egyszeres könyvvitel a gyakorlatban” címû kézikönyv szerzõje. Kérdéseiket e napon 9-16. óra közötti idõben feltehetik telefonon a +36 75 541 500 számon, vagy elküldhetik e-mailben az info@contorg.hu címre.

___________________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. 9-12. hónapra 5.880,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

___________________________________________

Egyszeres könyvvitel konzultáció szeptember 15-én

Kérdéseiket e napon – 2010. szeptember 15-én a 9-16. óra közötti idõben feltehetik telefonon a +36 75 541 500 számon, vagy elküldhetik e-mailben az info@contorg.hu címre.

A 2001-tõl hatályos számviteli törvény jelentõsen átrendezte az egyszeres könyvvezetés alkalmazói körét, azonban ez a kategória mégis megmaradt, bár jelentõsége némileg csökkent. Ha figyelembe vesszük, hogy hivatalosan az egyéni vállalkozók száma közel 300 ezer körüli, az önálló tevékenységet folytató adószámos magánszemélyeké közel 300 ezer, valamint 80 ezerhez közelít az egyéb szervezetek, egyesületek, alapítványok, száma, melyek egy részének lehetséges az egyszeres könyvvezetés – még mindig tekintélyes az igény az egyszeres könyvvezetés iránt.

A számviteli törvény és a hozzá kapcsolódó többi jogszabály ebben a vonatkozásban módosult elõírásai új helyzetet teremtettek a pénztárkönyvi könyvelés terén is, mert megszûnt az a formai kötöttség, amely a pénztárkönyvi nyomtatványhoz kapcsolódott azzal, hogy már nem kell a hó végi összesített adatokat kézzel, a (hitelesített) pénztárkönyvi nyomtatványba felvezetni. Ettõl kezdve teret nyert az egyszeres könyvvezetés újonnan értelmezhetõ fogalma, amely egyszerre jelenthet formailag pénztárkönyvi könyvelést, és naplófõkönyvi könyvelést egyaránt, vagy olyan kettõs könyvvezetési rendszert, melynek összesítése csak a pénzforgalomban realizálódott tételek körére terjed ki. A köztük lévõ különbséget a rájuk vonatkozó szabályozás adja. A pénztárkönyvi könyvelést az SZJA törvény (1995. évi CXVII. törvény 5. számú melléklet) elõírásai szabályozzák, míg a naplófõkönyvi könyvelésre a Számviteli törvény (2000. évi C. törvény 12. § (4) bekezdés) tartalmaz utalásokat, melyeket a 224/2000. (XII. 19.) Kormányrendelet (a számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámoló-készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól) tölt meg speciális gyakorlati tartalommal rendelkezései útján. A különbségek felismerése, és az ebbõl adódó szabályok önálló alkalmazása a fenti jogszabályok összeolvasásából következõen – nem teszik könnyen érthetõvé az egyszeres könyvvezetés lényegét, s ezzel nehezítik is rendszerének áttekintését. Talán ez az oka annak, hogy sokan nem szeretik.

Regõs Gábor könyvelõ- és adótanácsadó irodája a nagyobb gazdálkodó szervezetek mellett nonprofit szervezetek könyvelését is végzi, immár 27 éve. Az õ gyakorlati tapasztalatai alapján a Contorg Kft-ben kifejlesztették már húsz évvel ezelõtt a PÉNZ3-NAP3 Pénztárkönyvi- Naplófõkönyvi programot, majd 2005-ben elkészítették az idõközben összegyûlt tapasztalatok alapján a Contorg Evolut Egyszeres Könyvvezetés programot (www.contorg.hu). Ez a rendszer az egyéni vállalkozók, alapítványok, egyesületek könyvvezetését oldja meg, sok szolgáltatással, több funkcióval kiegészítve. Kapcsolódik hozzá számlázás, és vevõ-szállítói folyószámla-nyilvántartás is. A program több típusú egyszeres könyvvezetést képes folytatni, bele van építve  a bevételi nyilvántartás, a pénztárkönyvi, a naplófõkönyvi könyvelés, ez utóbbiból vállalkozói- és társadalmi szervezeti naplófõkönyv. Ebbõl is kétféle áll rendelkezésre, egy tisztán nonprofit és egy vállalkozói tevékenységgel kiegészített társadalmi szervezeti könyvelés. 

Mit kell tennie, ha Ön is megoldást szeretne kapni régóta húzódó problémáira?

Csak küldje el kérdését, telefonos elérhetõségét és Önadózó elõfizetõi kódját  e-mailben az info@contorg.hu címre, és Regõs Gábor, valamint a Contorg Kft. szakértõi  szeptember 15-én megválaszolják kérdéseit.

Szeretné kérdését közvetlenül telefonon feltenni?

Hívja a Contorg Kft. +36 75 541 500-as központi telefonszámát, amelyrõl majd minden hívás közvetlenül az egyszeres könyvvitel csapatánál csöng.

Az online konzultációt csak a meghirdetett napon biztosítjuk, és kizárólag Önadózó elõfizetéssel vehetõ igénybe – és az Önadózó elõfizetõk részére semmilyen külön díjfizetési kötelezettséggel nem jár.

Kérjük, éljen a lehetõséggel. Ha még nem elõfizetõ - az alábbiak szerint most kedvezménnyel elõfizethet - és már ezt a szolgáltatást is igénybe veheti.

A következõ Önadózó Online Konzultációt október hónapban biztosítjuk – „Számlázás a gyakorlatban” témakörben. Készüljön kérdéseivel.

Önadózó Szerkesztõség 
Contorg Kft.
 

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. 10-12. hóra csak 4.410,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010. 
Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra