Egyszerûbb az elektronikus bevallások beküldése

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Egyszerûbb lett az elektronikus adóbevallások beküldése az APEH és a MEH közös, a közelmúltban lezárult programfejlesztésének köszönhetõen - közölte az adóhatóság szerdán az MTI-vel.

Az általános nyomtatványkitöltõ program (ÁNYK) új verziójának használatával már közvetlenül, a böngészõ program használata nélkül is beküldhetõ a kész nyomtatvány az Ügyfélkapun keresztül - ismerteti az APEH.

Ha az elektronikus bevallási rendszerben egy megnyitott, küldésre megjelölt nyomtatványt szeretne az ügyfél feladni, akkor a "Kapcsolat az Ügyfélkapuval..." menübõl a "Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül" menüpontot választva, az Ügyfélkapu bejelentkezési adatok megadása után a program automatikusan elvégzi a nyomtatvány beküldését.

A fejlesztésnek köszönhetõen a küldésre megjelölt állományok csoportos beküldése is lehetõvé vált. Ehhez a módszerhez az "Adatok" menüpontban a "Csoportos beküldés az Ügyfélkapun keresztül" menüpontot kell választani.

Az azonosításra megadott adatok mindaddig érvényesek mindkét esetben, amíg a nyomtatványkitöltõ programból ki nem lép a felhasználó.

Az új kitöltõ programról részletesebb ismertetés az APEH honlapján (www.apeh.hu ) elhelyezett "Információk az Általános nyomtatványkitöltõhöz" címû tájékoztató anyagban található.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra