Egyszerûsített szja bevallás - ma lejár a határidõ

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Már csak a keddi nap maradt arra, hogy ki-ki eldöntse, az adóhatósággal akarja-e elkészíttetni az idén szja-bevallását az egyszerûsített bevallás keretében, az errõl szóló nyilatkozatokat ugyanis február 15-ig kell visszaküldeni az adóhatóságnak. A határidõ jogvesztõ hatályú.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Egyszerûsített szja bevallás - ma lejár a határidõ

A magánszemélyek az idén is választhatják az állami adóhatóság közremûködésével elkészített egyszerûsített bevallást személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségük teljesítéséhez. Az adózónak ehhez egy nyilatkozattal meg kell bíznia a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), hogy a rendelkezésére álló adatok alapján készítse el személyre szóló szja-bevallási ajánlatát.

Azoknak, akik élni kívánnak ezzel a lehetõséggel, február 15-ig kell eljuttatniuk az adóhatóságnak a 1053Ny számú nyilatkozatot, amely az egyszerûsített bevallás választására jogosult személyek esetében megtalálható a bevallási egységcsomagban, illetve letölthetõ a www.nav.gov.hu internetes oldalról, továbbá beszerezhetõ az ügyfélszolgálatokon is.

A NAV által elkészített bevallási ajánlatot április 30-ig kapják kézhez az adózók. Amennyiben a bevallási ajánlatban lévõ adatok megegyeznek az adózónál lévõ igazolásokkal, aláírva vissza kell küldeni az adóhivatalnak, amivel érvényessé válik az adóbevallás. Eltérõ adatok esetén az adózó kijavíthatja vagy kiegészítheti a bevallási ajánlatot. Az aláírt bevallást május 20-ig kell visszaküldeni az adóhatóságnak.

***

ÖNADÓZÓ - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra