Elindult az Egyszerű Állam Program

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A vállalkozások adminisztrációjának csökkentésében fontos, hogy ne legyen felesleges adatszolgáltatási kötelezettség, az engedélyeket a kormányhivatalok rövid idő alatt kiadják. A telephelyek létesítése, a különböző pályázati rendszerek egyszerűbbek lesznek. A versenyképesség növelésében az üzleti környezet átalakítása, a rugalmas foglalkoztatási rendszer létrehozása, a hatékonyabb állami működés megteremtése hoz eredményt

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a műhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerű teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

______________________________________________________________


Elindult az Egyszerű Állam Program

Megkezdődött a  kormány által a közelmúltban elfogadott Egyszerű Állam Program végrehajtása, amelyben a vállalkozások adminisztrációs terheinek 500 milliárd forinttal történő csökkentése szerepel – mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ismertette: Magyarországon a vállalkozások adminisztrációs költsége meghaladja a GDP 10 százalékát, és ezzel jelentős hátrányban vannak más országok vállalkozóihoz képest, ahol ez az összeg a magyarországi harmadára tehető.

Cséfalvay Zoltán beszámolt arról, hogy az Egyszerű Állam Program végrehajtása során 114 lépést határoztak meg a következő évekre, ezek hatására egy átlagos vállalkozás adminisztrációs terhe évi 3 millió forintról 500 ezer forinttal csökken.

Cséfalvay Zoltán elmondta: a program kedvező a vállalkozásoknak és az államnak egyaránt, mert a felszabaduló forrásokat a gazdasági növekedés elősegítésére, a foglalkoztatás bővítésére lehet fordítani.     Az államtitkár kifejtette: a vállalkozások adminisztrációjának csökkentésében fontos, hogy ne legyen felesleges adatszolgáltatási kötelezettség, az engedélyeket a kormányhivatalok rövid idő alatt kiadják. A telephelyek létesítése, a különböző pályázati rendszerek egyszerűbbek lesznek. A versenyképesség növelésében az üzleti környezet átalakítása, a rugalmas foglalkoztatási rendszer létrehozása, a hatékonyabb állami működés megteremtése hoz eredményt – tette hozzá Cséfalvay Zoltán.       

A sajtótájékoztatón az NGM államtitkára megköszönte az érdekképviseletek munkáját, amelyet a program kidolgozásához adtak, és felhívta a figyelmet arra, hogy a megvalósítás követését a program honlapján lehetővé teszik.     

A munkában részt vevő érdekképviseletek elismeréssel szóltak az elfogadott programról.     Antalffy Gábor, a Kisosz ügyvezető elnöke kiemelte: a vállalkozások jövedelemtermelő képessége folyamatosan csökken, a működési feltételek megváltoztatásával lehet a cégek helyzetén segíteni.     

Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető társelnöke hangsúlyozta: a programot megvalósíthatónak tartják, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az új jogszabályok alkotásakor ne keletkezzenek további vállalkozói terhek.     

Dávid Péter, az AmCham ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az amerikai kamara többoldalas javaslatot adott a programhoz, amelyek többsége beépült az elfogadott dokumentumba.     

Szendrey Szilvia, a Joint Venture Szövetség ügyvezető igazgatója a vállalkozó teher csökkentésében fontosnak nevezte az állami szervek együttműködését, illetve azt, hogy ne legyenek ellenérdekeltek a program végrehajtásában.     

Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége elnöke rámutatott arra, hogy a fiatalok vállalkozói kedvének növeléséhez hozzájárulhat az adminisztrációs akadályok csökkenése.

Mikola Gergely, a Brit Kereskedelmi Kamara elnöke kifejtette, hogy kamarájuk támogatja a versenyképességet növelő programot, mivel az adminisztráció csökkenésével felszabaduló forrásokat a növekedésre lehet fordítani.      

Kérdésekre válaszolva Cséfalvay Zoltán elmondta: a 114 intézkedés döntő többsége 2012-ben valósul meg, a program végrehajtásáról megjelent kormányhatározatban a határidők, felelősökkel megjelölve szerepel.       Az államtitkár megismételte, hogy a magyar gazdaság az európai gazdaságokhoz, főleg a németéhez erősen kapcsolódik, így a 2012. évi gazdasági növekedési előrejelzésnél a német jövő évi 0,9 százalékos növekedési prognózist vették figyelembe akkor, amikor 0,5-1 százalék közöttire teszik a jövő évi magyar gazdasági növekedést.  
______________________________________________________________


ÖNADÓZÓ - szakmai segítség az adózásban és könyvvitelben!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az egyes lapszámok felhívják a figyelmet aktuális feladatokra, lehetőségekre, értelmezik az adójogszabályokat, bemutatják az egyes adókötelezettségek szakszerű teljesítésének rendjét, felkészítik a szervezetet a jövőbeni adóellenőrzésre is. Előfizetési  díj  2012. évre most még 17.640,-Ft (1.470,-Ft/hó.) Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag.

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra