Elkezdte az MVH a zöldségtermelõk kártalanítását

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Elkezdte a német hasmenésjárvány miatt nehéz helyzetbe került zöldségtermelõknek járó kártérítés kifizetését a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM)

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

VM: elkezdte az MVH a zöldségtermelõk kártalanítását

Magyarország összesen 4.849 tonna - paprika, uborka, paradicsom és saláta - után jelentett be kártérítési igényt az Európai Uniónak mintegy 1,5 millió euró értékben. A kérelmet az EU illetékes szervei júliusban elfogadták.

Az unió azokat a gazdákat kompenzálja, akik a németországi járvány okozta pánik miatt nem tudták eladni a zöldségeiket. A döntés a gazdák lehetõ legszélesebb körét érinti, így az õstermelõket is - tájékoztat a szaktárca.

A kártérítés mértéke a 2007-2010 közötti átlagos zöldségértékesítési árak 50 százaléka lesz, a TÉSZ-ek (Termelõi és Értékesítési Szervezetek) tagjai - operatív programjuk révén -, akár 70 százalékos kárenyhítést is elérhetnek.  

A támogatásból a május 26 és a június 30. közötti idõszakra vonatkozó kártalanítási igényeket elégítik ki. A támogatást kiterjesztették az uborkán, a paradicsomon, és a salátán kívül a cukkínire és külön magyar közbenjárásra a paprikára is.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az EU Mezõgazdasági és Halászati Tanácsának soros elnökeként a németországi E-coli járvány miatt a debreceni informális agrárminiszteri találkozón azonnal napirendre tûzte a kérdést, és rendkívüli Tanácsülést hívott össze Luxemburgba, hogy a miniszterek dönthessenek a termelõk kártalanításáról. Az Európai Bizottság a Tanács javaslatára 210, majd késõbb 227 millió euróra emelte a kártérítés összegét - emlékeztet a VM.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra