Eltörlik a szuperbruttót, lesz minimálbéremelés

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A kormány eltöröli a szuperbruttót. Lesz minimálbér-emelés, mint minden évben, a cél, hogy senkinek se csökkenjen a nettó keresete. Járulékcsökkentésre egyelõre nincs lehetõség. A kkv-k teljes köre 10 százalékos kulccsal fog adózni, a kedvezményes kulcs igénybevételét korlátozó feltételek megszûnnek.

_____________________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év II. félévre 8.820,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

_____________________________________________

Eltörlik a szuperbruttót, lesz minimálbéremelés

A kormány eltörölné a szuperbruttót, mivel azt az adórendszer felesleges bonyolításának tartja - válaszolta az MTI kérdésére Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért felelõs államtitkára csütörtökön kormányszóvivõi tájékoztatón.

A minimálbért illetõ kérdésre azt mondta: lesz emelés, mint minden évben, a cél, hogy senkinek se csökkenjen a nettó keresete, de utalt arra, hogy az új adórendszert két év alatt vezetik be, így a hatások is hosszabb távon jelentkeznek.

Hangsúlyozta azt is, hogy a családi adózásra épülõ szja-rendszer kialakításánál, amely 16 százalékos egykulcsos adóra épül, fontos szempont, hogy azzal mindenki jól járjon, senkinek se csökkenjen a nettó jövedelme, és jelentõsen bõvüljön az adózók köre. Az új rendszer jövõ évtõl lesz hatályos, a részleteket még egyeztetik.

Járulékcsökkentésre egyelõre nincs lehetõség - mondta.

Magyarországon a nyereséges kis- és középvállalkozások (kkv-k) teljes köre 10 százalékos kulccsal fog adózni, a kedvezményes kulcs igénybevételét korlátozó feltételek megszûnnek.

Hozzátette: a kedvezményes 10 százalékos kulcs alapja az adózás elõtti nyereség lesz, 500 millió forintig. Az intézkedés költségvetési hatása 70 milliárd forint, de ezzel együtt is tartható a 3,8 százalékos idei hiánycél.

Az ekhóval és evával eddig nem foglalkozott a kormány - mondta.

A kormány olyan bankadót akar bevezetni, amely nem veszélyezteti a szektor stabilitását és minimalizálja a banki hitelezés  visszaesésének kockázatát - jelezte az államtitkár.

Kármán András felsorolta azt a tíz adónemet, amelyeket az egyszerûsítés jegyében már ebben az évben megszüntet a kormány. Ezek közé tartozik a bérfõzési szeszadó, a tv-készülékek üzemben tartási díja, az épület utáni idegenforgalmi adó, a vállalkozók kommunális adója, az öröklési illeték egyenes ági öröklés esetén, a nagyteljesítményû személygépkocsik, vízi jármûvek, légi jármûvek adója, a vízgazdálkodási termelõi érdekeltségi hozzájárulás, az ajándékozási illeték egyenes ági rokonság esetén

Ezeknél az adóknál a beszedéssel járó adminisztrációs költség nagyobb, mint maga az adóbevétel - hangsúlyozta az államtitkár.

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Megjelent: 2010 január 20-án. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra