Emelik a kötelezõ könyvvizsgálat értékhatárát

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Hét törvény módosítását kezdeményezi a gazdasági tárca a pénteken az Országgyûlés elé benyújtott törvényjavaslatában; a minisztérium egyebek mellett azt javasolja, hogy emelkedjen a cigaretta jövedéki adója, szûnjön meg a vendéglátóiparban a havi standolási kötelezettség és emelkedjen a kötelezõ könyvvizsgálat értékhatára.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________


Az NGM emelné a cigaretta jövedéki adóját és a kötelezõ könyvvizsgálat értékhatárát

A Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) vezetõ miniszter, Matolcsy György pénteken hét törvény módosítást kezdeményezõ javaslatot terjesztett a parlament elé, a csomag sürgõs tárgyalását is indítványozta.

A jövedéki adóról szóló törvény változtatásával a tárca azt kezdeményezi, hogy csökkenjen az E85-ös üzemanyagra vonatkozó jövedéki adókedvezmény mértéke.

A javaslat szerint a cigaretta jövedéki adója három lépésben emelkedne - az idén, jövõ év elején és jövõ év közepén - a jelenlegi ezer szálra vonatkozó 18.080 forintról 2012. július 1-jétól 19.400 forintra.

A vendéglátóipar adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében a javaslat szerint megszûnne a havi standolás kötelezettsége.

Az illetéktörvény módosításával a tárca egyebek mellett azt kezdeményezi, hogy mentesüljön az önálló orvosi tevékenység mûködtetési jogának folytatása az öröklési illeték fizetése alól.

A számviteli törvény módosításával azt is indítványozza a szakminiszter, hogy a kötelezõ könyvvizsgálat értékhatára a 2012-ben és 2013-ban induló üzleti évekre vonatkozó beszámolók esetében 100 millió forintról 200, a 2014-ben és azt követõen induló üzleti évekre vonatkozó beszámolók esetében 200 millió forintról 300 millió forintra növekedjen.

Az elõterjesztés szerint módosulna a regisztrációs adóról szóló törvény: megváltozna a használt személygépkocsik értékcsökkenését figyelembe vevõ avulási táblázat és az avultatás idõtartama a jelenlegi 20 évrõl 15 évre rövidülne; az avultatás a gépjármû 15 éves korára érné el a 90 százalékot.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra