Esettanulmány az adócsalásról és pénzmosásról

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A bûnszervezet vezetõje az adócsalás elkövetésébõl származó pénzt fiktív számlák és kölcsönszerzõdések felhasználásával forgatta vissza már legális vagyonként a társaság gazdálkodásába, ezzel mintegy 110 millió forintos értékû pénzmosást elkövetve.

______________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

______________________________________

Esettanulmány az adócsalásról és pénzmosásról

Száztízmillió forintos adócsalást és pénzmosást derített fel egy csomagolóanyaggal kereskedõ szegedi cégnél a Vám- és Pénzügyõrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala - tájékoztatta a pénzügyõrség regionális parancsnoksága csütörtökön az MTI-t.

Némedi Varga Éva õrnagy elmondta: a vállalkozás 2007. eleje óta közel félszáz esetben óriási mennyiségû mûanyag csomagoló fóliát vásárolt olasz, valamint magyar cégektõl. A vállalkozás fiktív könyvelése szerint az áru azonban nem közvetlenül hozzá, hanem színleg más magyar és román társaságokhoz érkezett meg, hogy így kerüljék el az áfa megfizetését.

A szegedi társaság összesen 110 millió forinttal rövidítette meg a központi költségvetést, kár az eljárás során ingó és ingatlan vagyon lefoglalásával teljes egészében megtérült – tudatta az õrnagy.

A széleskörû nyomozás megállapította, hogy a bûnszervezet vezetõje az adócsalás elkövetésébõl származó pénzt fiktív számlák és kölcsönszerzõdések felhasználásával forgatta vissza már legális vagyonként a társaság gazdálkodásába, ezzel mintegy 110 millió forintos értékû pénzmosását elkövetve.

Az elkövetõk a cselekményüket összehangolt módon, bûnszervezetben követték el. A bûnszervezet vezetõjével szemben adócsalás és pénzmosás, a bûnszervezet tagjaival szemben adócsalás bûncselekmény megalapozott gyanúja miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Fõügyészség - közölte Némedi Varga Éva.

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra