Európai kkv-törvénycsomag (SBA–Small Business Act)

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A hosszú évekig tartó küzdelem nyomán bevezetett kisvállalkozói törvénycsomag csak akkor éri el a kívánt hatást, ha tagállamok is elvégzik a maguk feladatát – figyelmeztetett Herczog Edit EP-képviselõ a "KKV-k a fellendülés útján" címû madridi konferencián, kedden. A szakpolitikus szerint a bürokrácia enyhítésén túl továbbra is a pénzintézetek kezében van a kkv-k felemelkedésének kulcsa.

Európai kkv-törvénycsomag (SBA–Small Business Act)

Herczog Edit szerint az európai növekedés záloga, hogy a kisvállalkozások a jelenleginél jobban teljesítsenek, különösen fontos ez a kontinens és a világ gazdaságán átsöprõ "válságcunamit" követõ felemelkedés idõszakában. Ehhez azonban nem újabb csomagokra, tervekre van szükség, hanem az eddigi irányt tartva az EU intézkedéseinek következetes bevezetésére.  

Az Európai Vállalkozói Díj átadásával egybekötött konferencián a képviselõ a 2009-ben hatályba lépett európai kkv-törvénycsomag (SBA – Small Business Act) hatásait elemezve elmondta, hogy a tagállamok kétötödében nem érzékelhetõ a könnyítés. Herczog Edit éppen ezért a csomag melletti elkötelezettséget kérte számon az európai kormányokon, illetve a végrehajtás szigorúbb ellenõrzését az Unión.  

A képviselõ  fontosnak véli, hogy a kkv-k a hatékonysághoz vezetõ utat ne a munkaerõ leépítésében, a bérköltségek csökkentésében lássák, hanem az innovatív megoldások alkalmazásában, az energiahatékonyság növelésében és a digitális, szénszegény technológiák alkalmazásában.   Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet Herczog Edit, hogy bármeddig elmehetünk a bürokrácia csökkentésében, az innováció népszerûsítésében, ha a pénzintézetek ülnek a vállalkozóknak nyújtható hiteleken. A képviselõ szerint a kkv-k likviditása érdekében csökkenteni kell a rendelkezésre álló és a valóban kihelyezett hitelek összege közötti jelentõs különbséget, ehhez azonban a bankok kockázatvállalási hajlandóságán kellene változtatni. Ugyanígy a likviditási gondokat enyhítené, ha az összes tagállam hatékonyabban tudna fellépni a körbetartozások, késedelmes fizetések felszámolása érdekében, véli a politikus.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra