Gyakori hibák a T1041 adatlap kitöltésénél

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a biztosítási jogviszony adatainak bejelentésére szolgáló T1041-es adatlap kitöltésénél elõforduló leggyakoribb adózói hibákra kívánja felhívni közleményével a figyelmet.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Az egyik legjellemzõbb hiba az adatbejelentés jellegének nem megfelelõ kiválasztása. A korábban be nem jelentett vagy új biztosítási jogviszony esetén kell választani az „U” új jelölést. „V” változás, akkor alkalmazandó, ha egy már korábban létrejött és bejelentett jogviszonyban változás következik be (pl. változik a heti munkaidõ). A változás a megadott adatok tekintetében a megadott hatálydátumtól következik be. „H” helyesbítés jelleget akkor kell választani, ha valamely korábbi bejelentés téves adatot tartalmazott (pl. elírták a munkavállaló FEOR kódját). „T” törlés alkalmazásával olyan esetben kell élni, amikor a bejelentett biztosítási jogviszony nem jött létre, illetve, amennyiben a jogviszony kezdete és a jogviszony kódja hibásan lett korábban megadva, ugyanis ezek az adatok nem javíthatóak, csak törölhetõek. A javítani kívánt, vagy az adószám megszerzését megelõzõen benyújtott adatlap adóhatóság által megadott iktatószáma mezõbe a már korábban benyújtott, javítandó adatlap, és nem az adózó részére megküldött értesítõ levél iktatási számát kell beírni!

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra