Hogyan állnak a vállalkozásokat támogató programok az Új Széchenyi Tervben?

Forrás: MAG Zrt,

Címkék: GOP, Új Széchenyi Terv


Az Új Széchenyi Terv vállalkozásokat támogató programja, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program célegyenesbe érkezett: a források 100%-át meghirdették, a program teljes kihasználtsága biztosított - állapította meg a program Monitoring Bizottsága két sikeres közép-dunántúli projekt megtekintése kapcsán.

A GOP program Irányító Hatóságának vezetője Bocskov Jordán a látogatás során kiemelte, a vállalkozások támogatását biztosító forrásokra folyamatos volt az igény az elmúlt időszakban, és az intézményrendszer jól kezelte a hatalmas érdeklődést, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a források 100%-át meghirdették, és le is kötötték ezeket. Azt is jelezte, hogy a program sikerességét az esetleges egyéni hibák sem veszélyeztetik, mivel az irányító hatóság a jó projektekből tartalék listákat állított össze, így folyamatosan biztosítható a 100%-os forrás lekötés. A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében meghirdetett konstrukciókra a Közép-Dunántúli Régióban 4872 pályázat érkezett be, a beérkezett pályázatok több mint fele már hatályos támogatási szerződéssel rendelkezik közel 87,3 milliárd forint értékben.
 
A legsikeresebb projektek azok a fejlesztések voltak, amelyek innovatív módon támogatták a vállalkozások jövőjét. A bizottság két projektet is megtekintett, egy nagy volumenű 1 milliárd forintot meghaladó összértékű komplex fejlesztést, a Maxon Motor Hungary Elektronikai Kft.-nél, mely 48 új munkahelyet biztosít a régióban, és egy kiváló ötleten alapuló IT megoldást a rEVOLUTION Software Kft. -nél, mely az uniós támogatás segítségével biztos üzleti lehetőséget alakított ki.
 
Délelőtt Veszprémben Porga Gyula Veszprém város polgármestere és Szalai Attila ügyvezető közösen mutatta be a Maxon Motor Hungary Elektronikai Kft. komplex vállalati technológia fejlesztés keretében beszerzett csúcstechnológiát képviselő új gépeit, gépsorokat. Az Új Széchenyi Terv keretében 280 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a projekt, a telepített technológiák energetikai megtakarítást is eredményeznek. A Maxon Motor Hungary Kft. főtevékenysége villamos motor, áramfejlesztő gyártása, ezen belül az egyenáramú villamos motorok és részegységeinek gyártása, szerelése. Az egyenáramú motorok piaci területén a tulajdonosi értékesítésen keresztül a meglévő kapacitásaikkal is piacvezetők Európában. A veszprémi gyártóbázisukon gyártott termékeiket anyavállalatuk részére szállítják. A Maxon Motor Hungary Kft. a veszprémi kistérségben feladatának és céljának tekinti a foglalkoztatás stabilizálását, jelenleg 220 főt foglalkoztatnak. A munkavégzés körülményeinek folyamatos javítása, a környezetvédelem, az energia- és az anyagtakarékossági célok javításával párhuzamosan javul az életminőség és fenntartható fejlődés is.
 
A balatonfüredi rEVOLUTION Software Kft. K+F projektjét délután ismerték meg a Bizottság tagjai, az esemény házigazdái Dr. Bóka István, Balatonfüred város polgármestere és Szalóki László, termékfejlesztésért felelős ügyvezető igazgató voltak. Egy rövid előadás keretében bemutatásra került az Új Széchenyi Terv innovációs projektjében kifejlesztett munkafolyamat-kezelő platformrendszer. A 228 millió összértékű projekt megvalósulását az Új Széchenyi Terv 136,8 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette. A Kameleon névre keresztelt termék egy olyan munkafolyamat alapú dokumentumkezelő platformrendszer, amely – a megváltozott piaci környezethez és igényekhez alkalmazkodva – biztosítja az állandó és automatikus kontrollt a kritikus munkafolyamatokon. A termék fő újdonsága, hogy fejlesztési platformként készül, azaz különböző, paraméterezhető és fejleszthető motorikus elemekből, például űrlapkezelő, dokumentumkezelő, dokumentumgeneráló vagy munkafolyamat-kezelő motorokból áll. Az egyes elemek ráadásul fejlesztő cégek részére is megvásárolhatóak, így a rEVOLUTION-ön és partnerén túl akár magyar, akár külföldi üzleti megoldásszállítók is fejleszthetnek különböző piaci szegmensekre és igényekre alakított saját termékeket a platformon.
 
A rEVOLUTION Software Kft. tagja a 30 tagot tömörítő 2006-ban alakult immár két alkalommal akkreditált Rendszertudományi Innovációs Klaszternek. A fejlesztés az Új Széchenyi Terv Akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatása pályázat keretében valósult meg.
 
A monitoring bizottság, melynek tagjai az Európai Bizottság képviselői, a civil szervezetek és az intézményrendszer prominens képviselői áttekinti a program teljes előrehaladását a következő napi bizottsági ülésen, és véleményezik a program eddigi eredményeit. Fontos szempont lesz a megbeszélés során a 2014-2020-as programozási időszakra való ajánlások, jó tapasztalatok megfogalmazása, hogy hazánk a következő időszakban is a vállalkozások fejlesztésére koncentrálhasson.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra