Hogyan változik a kafetéria-rendszer?

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A kafetéria rendszer újragondolásáról kiszivárgott kormányzati elõterjesztés, ha megvalósul, pozitívan hat majd a hazai gazdaság teljesítményére - állítja az Optisoft Számítástechnikai, Pénztárszolgáltató, Könyvelõ és Oktató Nyrt. közleményében.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Az Optisoft szerint jó irányt mutat a kafetéria-rendszer tervezett változása

A cég elnök-vezérigazgatója, Semerédy Péter szerint a jelenlegi kusza kafetéria szabályozás leegyszerûsítése, és három fõ gazdaságpolitikai cél köré csoportosítása pont azt a szemléletet testesíti meg a gyakorlatban, amit az adórendszer, vagy az egészségügy alakításában is elvárnak a piaci szereplõk. A papíralapú utalványok kivezetését, és elektronikus rendszerekre konvertálását pedig ugyancsak elõremutató kezdeményezésnek nevezik.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a tervezet korlátozni kívánja a kedvezményes közteher mellett igénybe vehetõ béren kívüli juttatásokat, továbbá megszûnne, vagy lassan kivezetésre kerülne a hideg étkezési utalvány, valamint megszûnne az internet-elérés támogatása.

A béren kívüli juttatások közül csak azokat tartanák meg, amelyek nemzetgazdasági, szociálpolitikai vagy öngondoskodási cél elérése érdekében alakítják a fogyasztási szokásokat, ösztönözve bizonyos termékek és szolgáltatások igénybevételét.

Az Optisoft a chipkártya alapú rendszer elõnyei közé sorolja a biztonságos használatot a papír alapú utalványokkal szemben. A kártyás szisztéma nem kijátszható, jól ellenõrizhetõ a szándékolt cél megvalósulása, valamint lehetõvé teszi a szolgáltatások központi kezelését és felügyeletét. A különbözõ juttatások egy kártyán keresztüli felhasználása megoldható, ami elõnyös a munkavállalók számára is. Emellett az elektronikus rendszerek gyorsan átállíthatóak, ezzel biztosítható, hogy a béren kívüli juttatások mindig a legfrissebb munkáltatói igényeknek és a dolgozói elvárásoknak megfelelõen jussanak el a címzetthez.

Mindezek miatt az Optisoft kiáll amellett a terv mellett, amely a fennmaradó kafetéria elemek használatát a Széchenyi Pihenõ Kártya (SZÉP Kártya) rendszerére terelné. Megjegyzik, hogy a cég nem rendelkezik gazdasági érdekeltséggel a SZÉP Kártya rendszerében.

Az Optisoft egészségügyi és más humáncélú informatikai rendszereket fejleszt és üzemeltet. A magyar családi tulajdonban lévõ, mintegy 1 milliárd forint saját tõkéjû társaság célja, hogy 2011 végén részvényeit bevezessék a Budapesti Értéktõzsdére.

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra