Húsvét elõtt az APEH is "akciózik"

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az ünnepek elõtt az APEH is akcióba lép, a társhatóságokkal közös ellenõrzések során a bizonylat nélküli áruforgalmazást, a szabálytalan foglalkoztatást, a bejelentés nélküli tevékenységet ellenõrzi elsõsorban.

______________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

______________________________________

Húsvét elõtt az APEH is "akciózik"

A kereskedõk és szolgáltatók késõ délután és este, valamint hétvégén is számíthatnak az adóellenõrök megjelenésére az APEH csütörtöki sajtóközleménye szerint. Az akció fõ célja a fogyasztók és a tisztességes vállalkozások érdekeit veszélyeztetõ, szabályszegõ kereskedõk és szolgáltatók kiszûrése.

Az adóhatóság szakemberei a szokásos ünnepi áruféleségeket (virág, élelmiszer- és italáru) forgalmazókon kívül a feldolgozó- és építõiparban, valamint a vendéglátóhelyeken is ellenõriznek. A helyszínek kiválasztásánál a nagyobb városokra, megyeszékhelyekre összpontosítanak, ahol a forgalom nagy része koncentrálódik, ám a kisebb településeken és helyi vásárokon is felbukkanhatnak revizorok. 

Az ellenõröket olykor atrocitások érik - derült ki a közleménybõl. Az egyik nagyvárosi piacon például tavaszi textíliákat és ünnepi kellékeket árult nyugta nélkül egy férfi, aki az ellenõrzés során együttmûködésre nem volt hajlandó, ehelyett emelkedett hangnemben szidalmazta az ellenõröket, és felháborodása odáig fajult, hogy a revizorok kérésére a helyszínre érkezõ vállalkozóval is - aki egyben élettársa - majdnem összeverekedett. A jegyzõkönyvet végül rendõri biztosítás mellett vették fel, a nyugtaadás elmulasztását pedig bírság követi.

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra