Indul a magánerdészeti közfoglalkoztatás!

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Benyújtási határidõ: 2011. március 11. A Magán Erdõtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) évek óta tartó erõfeszítéseit végre siker koronázta és megjelent a "Pályázati felhívás az országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/5. - magán erdõgazdálkodók számára". A nyílt pályázat anyagai letölthetõk a www.munka.hu, vagy a www.afsz.hu honlapról.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

A program olyan közcélú tevékenységeket érint, mint:
•  erdészeti feltáró utak, sétautak, turistautak és tanösvények karbantartását,
•  az ország erdõsültségének növelése céljából az erdõtelepítések területének gyommentesítését,
•     az erdõfelújítások területén végzett közérdekû munkálatokat, így különösen az inváziós növényfajok visszaszorítását,
•     tûzpászták készítését, tûzmegelõzést szolgáló feladatokat,
•   vágástakarítást, ha annak dokumentált célja a helyi tûzifa igények szociális, kedvezményes kielégítése, 
•     szemétgyûjtést, az elszállítás segítését, 
•   közjóléti eszközök kihelyezését, felújítását, karbantartását,
•     erdõfelújítással összefüggõ mûvelési munkák végzését,
•     az Országos Erdõállomány Adattárban nyilvántartott területeken a parlagfû és más gyomnövények irtását.

A MEGOSZ az elõzetes felmérések alapján országosan mintegy 1500 fõre becsülte azt az igényt, ami a magánerdõkben jelentkezhet a közfoglalkoztatottak alkalmazására, akik regisztrált álláskeresõk, köztük bérpótló juttatásban részesülõk.  A pályázat megfogalmaz egy minimális létszámot (10 fõ), ami alatt nem lehet közfoglalkoztatási projektet indítani, de ennek a foglalkoztatási határnak az elérését nemcsak az egyéni erdõgazdálkodók, hanem azok társulásai számára is lehetõvé teszi. 

A pályázó az igényelt támogatásokat a következõkre fordíthatja: munkabér valamint annak járuléka, a támogatás legalább 80%-os mértékig, a munkába-járással kapcsolatos utazási költségtérítésrõl szóló jogszabály szerint a munkaadót terhelõ utazási költségek, munkaruha és egyéni védõeszközök költsége, munkásszállítási költségek, kis értékû tárgyi eszközök beszerzésének költsége. 

A támogatás igényléséhez legalább 10 %-ot kitevõ saját forrás szükséges. A magánerdészeti szakirányítói hálózat kiemelt szerepet játszhat majd a munkák szakmai felügyeletében, irányításában is, bár e kör támogatására jelenleg nincs forrás a 2011. évi költségvetésben!

A MEGOSZ nemcsak ötletgazdája volt a magánerdészeti közfoglalkoztatás gondolatának, hanem a jövõben is folyamatosan nyomon kíséri, segíti a program pályázatainak megírását, azok szakmai megvalósítását, egységes adminisztrációjuk biztosítását, megteremtve a napi kapcsolattartást és információáramlást a pályázók és az illetékes hatóságok között.

Kérjük, hogy minél többen pályázzanak a magánerdészeti közfoglalkoztatásra és bõvebb információért, segítségért forduljanak bizalommal a MEGOSZ-hoz a következõ elérhetõségek bármelyikén: 06-1-391-42-90, fax: 06-1-391-42-99, e-mail: megosz@mail.datanet.hu   Kapcsolattartó: Dr. Sárvári János ügyvezetõ elnök, 06-30-455-22-61  

***

ÖNADÓZÓ - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra