Innováció-segítõ rendezvények

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az INTERVALUE program keretében hazánkban is elindult az ígéretes fejlesztések gyûjtése, azok értékelése, illetve a projekt platformján történõ megjelenítése. Ezen kívül a magyar partnerek 3 olyan partnerkeresõ rendezvényt kívánnak megszervezni, ahol a K+F eredmények, ötletek tulajdonosai bemutatják munkájukat. Az elsõ ilyen rendezvényre 2011. június 22-én, szerdán, 10 órai kezdettel kerül sor a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem R. épületének elsõ emeletén.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Innováció-segítõ nemzetközi projekt a kutatási eredmények valorizációjára: cégek és kutatók egymásra találása a Mûegyetemen

Korunkban az innováció és a tudás jelenti a gazdaság egyik felhajtóerejét. Hazánkban komoly kiaknázatlan potenciál rejtõzik az egyetemek kutatásainak és fejlesztéseinek gazdasági értelemben vett életre keltésében. Erre keres megoldást a BME Információs Társadalom és Trendkutató Központja és a Puskás Tivadar Közalapítvány NETI részvételével zajló, az Unió SEE programjának keretében megvalósuló INTERVALUE projekt, melynek elsõ rendezvényére június végén kerül sor a Mûegyetemen.

A tudásközpontú fejlõdés igénye, a tudománynak és a technológiának az innováció és versenyképesség terén betöltött növekvõ szerepe illetve a tudás által létrehozható növekedés felértékeli a kutatás-fejlesztés, illetve az egyetemek szerepét. Az innovációs folyamatok, illetve az azokat elõremozdító kutatási eredmények ugyanakkor térségünkben sokszor nehézkesen, vagy egyáltalán nem jutnak el a piacig, az innovációs lánc a termékké érés során több okból is megszakadhat, a kutatási tevékenységük által létrehozott szellemi tulajdonuk értékre váltása, valorizációjához sokszor külsõ segítségre lenne szükség.

Egy ilyen segítõ mechanizmus létrehozását célozza az INTERVALUE projekt, mely a Dél-kelet Európai Transznacionális Együttmûködés (SEE) keretében jött létre. A projekt célja, hogy egy olyan szervezeti és metodológiai eszköztárat biztosítson, amellyel megvalósítható a régió egyetemeiben és kutató-központjaiban végzett kutatások eredményeinek valorizációja, azaz "életre keltése" és piacosítása. Az INTERVALUE bottom-up megközelítésével azt kívánja lehetõvé tenni, hogy a szélesebb érdeklõdésre számot tartható kutatások láthatóvá váljanak, a kutatókat és a majdani befektetõket segítõ értékelési folyamaton essenek át, majd a potenciális felhasználókat, gyártókat célzó promóciós folyamat által valódi termékké érjenek.

Az INTERVALUE program keretében hazánkban is elindult az ígéretes fejlesztések gyûjtése, azok értékelése, illetve a projekt platformján történõ megjelenítése. Ezen kívül a magyar partnerek 3 olyan partnerkeresõ rendezvényt kívánnak megszervezni, ahol a K+F eredmények, ötletek tulajdonosai bemutatják munkájukat. Az elsõ ilyen rendezvényre 2011. június 22-én, szerdán, 10 órai kezdettel kerül sor a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem R. épületének elsõ emeletén. Jelentkezés és további információk kérése az intervalue@ittk.hu email-címen lehetséges. A részletes meghívó letölthetõ az alábbi címrõl:
http://www.ittk.bme.hu/images/stories/bme/ittk_partnerkozvetito_meghivo.pdf

A projektet bemutató magyar nyelvû brosúra: http://www.ittk.bme.hu/images/stories/bme/intervalue_brosura_hun.pdf

Az INTERVALUE platform elérhetõsége: http://www.researchvalue.net/  

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra