Iskolakezdési támogatás

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

2011-ben iskolakezdési támogatás címen a munkáltató gyermekenként évente a minimálbér 30 százalékáig, azaz 23.400 forintig adhat kedvezõbb adózású béren kívüli juttatást.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Iskolakezdési támogatás

Az iskolakezdési támogatás tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására nyújtható az említett javak vásárlására jogosító utalvány formájában, vagy a munkáltató nevére szóló számla alapján.

Az személyi jövedelemadó törvény rendelkezései szerint a béren kívüli juttatások értékének, így az iskolakezdési támogatás összegének 1,19-szorosa után a munkáltatónak kell a 16 százalék személyi jövedelemadót megfizetnie. E juttatásokkal összefüggésben más közteher-fizetési kötelezettsége nem keletkezik sem a munkáltatónak, sem a munkavállalónak.

Az iskolakezdési támogatást a tanévkezdést megelõzõ és az azt követõ 60 napig biztosíthatja a munkáltató a munkavállalójának.

Több feltételnek kell együtt teljesülnie a kedvezményes adókulcs érvényesítéséhez. Elsõ feltételként a gyermeknek közoktatásban (általános vagy középiskolai oktatásban) kell tanévet kezdenie 2011 szeptemberében. Ezután a szülõk jogosultságát kell vizsgálni, ugyanis az iskolakezdési támogatást a családi pótlékra jogosult szülõ vagy a vele egy háztartásban élõ házastársa veheti igénybe.

A családi pótlékra jogosult szülõvel élõ házastárs viszont akkor is igénybe veheti, ha nem õ a vér szerinti szülõ. Ha a gyermek után már nem folyósítható családi pótlék (pl. a kora miatt), akkor nem adható kedvezõ adózással iskolakezdési támogatás.

Nem kell iskolalátogatási igazolást kérni az iskolakezdési támogatás kiadásához, elegendõ a munkavállaló nyilatkozata a jogosultságról. A munkáltatónak nem kötelessége a nyilatkozat tartalmát ellenõrizni, a valótlan nyilatkozat jogkövetkezményei a munkavállalót terhelik.

Amennyiben a munkáltató a béren kívüli juttatások kedvezményes adózású értékhatárán felül (a minimálbér 30 százaléka felett) fizet iskolakezdési támogatást, akkor a felettes rész 1,19-szorosa után a munkáltatónak a 16 százalék személyi jövedelemadón felül 27 százalék egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettsége is keletkezik.

Fontos hangsúlyozni, hogy adható juttatásról van szó, ezért a munkáltató döntheti el, hogy él-e ezzel a lehetõséggel vagy sem!

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra