Járulékbevallás és a folyószámla

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A 0708, 0758, 06084 –es, esetenként a 06083-as bevallások adatai még nincsenek könyvelve az adófolyószámlán. Sokan sajnos azt hiszik, hogy a bevallás rossz, amit elküldtek és ez lehet a probléma, de a valóság az, hogy még nem történt meg a teljes körû feldolgozásuk, ellenõrzésük.

Elképzelhetõ az is, hogy ezeknek a bevallásoknak a javítása nem e-mailes formában történik majd,  hanem hagyományosan. Az e-mailes javítás azt jelenti – ahogy ez a 0608-as és 06082-es bevallásoknál is történt, hogy hiába tudná a hivatal szükség esetén azt javítani, nem tudja megtenni, a feldolgozó, illetve ellenõrzõ program nem ad rá lehetõséget. Küldi a hibaüzenetet, és minden esetben a bevallást benyújtó személy javít. A hagyományos javítás pedig történhet hivatalból, amennyiben a hiba egyértelmû. Ebben az esetben értesítést kapunk a hivatal által elvégzett javításokról, s természetesen, ha azzal nem értünk egyet, lehetõségünk van azon változtatni.

 Sajnos sokan már küldik ezeknek a bevallásoknak a helyesbítõ, önellenõrzõ nyomtatványát, de amíg az eredeti bevallás nem hibátlan, addig ez sem tud könyvelõdni. Másrészt ha az eredeti bevallás hibaágra kerül, akkor sok esetben ezt a módosítást a javítás során abba is bele lehetne építeni.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra