Jogszabálygyûjtemények mobilra és internetre

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Próbálja ki a jognet.hu oldalt, használata ingyenes, semmilyen regisztrációt nem igényel. A papírra nyomtatott hagyományos jogszabálygyûjtemények megvásárlását is kiváltja. A jognet.hu-n a jogszabályok lapozható formában és teljes képernyõméretben – tehát a legjobban olvashatóan jelennek meg.

www.jognet.hu - Jogszabálygyûjtemények mobilra és internetre

A jognet.hu-t azoknak ajánljuk, akik egy gyakran használt jogszabály hatályos szövegébe kívánnak gyors betekintést. A mobiltelefonra is optimalizált jogszabály-struktúra révén ez a betekintés számítógéptõl függetlenül is – bárhol, bármikor biztosított. A mobil mellett természetesen a hagyományos internetes felület is teljes értékû.

Az interneten számos helyen elérhetõk ingyenesen a jogszabályok, a legfontosabb forrás a Hatályos jogszabályok elektronikus gyûjteménye, amelyet a magyarorszag.hu Jogszabálykeresõjén keresztül használhatunk. Itt minden hatályos jogszabály megtalálható – ellenben a keresés funkció eléggé korlátozott. Egy jogszabály elõhívásához szükséges megadnunk az évszámát, sorszámát – ha ezeket tudjuk, rendben is van, a jogszabály az éppen hatályos szöveggel elõjön és olvasható. Csak hát nem mindig tudjuk fejbõl a sorszámot – a nagyobb törvénykönyvekét még valahogy, de kisebb jogszabályok évszám és sorszám szerinti ismerete már jogászokra sem jellemzõ.

A magyarorszag.hu oldalon elõhívott jogszabály igazából csak számítógépen olvasható – és a szövegen belüli keresés és navigáció ugyancsak nehézkes, mobiltelefonról pedig kezelhetetlen, használhatatlan az egybefüggõ, tagolatlan, akár száz oldalakat is elérõ jogszabály-tartalom – tehát a mennyiség miatt.  Az persze még kérdés lehet, hogy van-e igény a jogszabályokat éppen mobiltelefonról elérni és olvasgatni,  – mindenesetre ezt az élet majd megoldja, korábban a technikai korlátok miatt az egész mobil-internet egy csökevényes felületnek tûnt. A technikai fejlõdést szemlélve tehát ugyanolyan jogos az a kérdés, hogy ha a mobil-internet megállíthatatlanul terjed, akkor miért éppen a jogszabályokat ne lehetne így elérni. Mindenesetre egy okostelefonról - az egyébként is fizetendõ havi átalánydíjért, ha így nézzük, többletköltség nélkül – a számítógép képernyõjével azonos minõségben is olvasható és kezelhetõ bármilyen tartalom – így a jogszabály-szövegek is.

A www.jognet.hu a jogszabályok jó kereshetõségének és egyúttal mobilos elérhetõségének megoldására  született. A jognet.hu  a jogszabályok online elérését biztosítja interneten és Magyarországon elsõként mobiltelefonról is. Újdonsága még a felhasználóbarát  kialakítás, a jogszabályszöveg jó olvashatóságának biztosítása. A jogszabály-szöveg olvasását semmilyen más eszköz – banner, kép stb. nem zavarja.  A jognet.hu a jogszabályokat tárgykörüknek  megfelelõ gyûjteményekbe foglalja és így teszi õket könnyebben kereshetõvé és elérhetõvé. Nem kell ismerni a jogszabály számát ahhoz, hogy gyorsan elõkereshetõ legyen – a tárgykörök egyértelmûen elvezetnek a keresett jogszabályhoz.

Azon felhasználóknak ajánljuk, akik egy gyakran használt jogszabály hatályos szövegébe gyors eléréssel kívánnak betekinteni. A mobil-telefonra is optimalizált jogszabály-struktúra révén a betekintés számítógéptõl függetlenül is – bárhol, bármikor biztosított. A mobil mellett természetesen a hagyományos internetes felület is teljes értékû.

Mindezen elõnyök mellett a jognet.hu korlátja, hogy nem tartalmaz teljes körûen minden hatályos jogszabályt - csak a legfontosabbakat, a leggyakrabban használtakat, és nem tartalmazza az egyes jogszabályok régebbi idõállapotait sem, csak az aktuálisan, illetve a megjelölt idõpont szerint hatályos jogszabályszöveget. Az adott jogszabály  szövegének esetleges változása ellenõrízhetõ a www.magyarorszag.hu oldalon.

Próbálja ki a jognet.hu-oldalt: www.jognet.hu
Az oldal használata ingyenes, semmilyen regisztrációt nem igényel.

Navigáció az oldalon:

-jognet.hu logóra és a felsõ címsorra kattintva mindig a nyítóoldalra, a Jogszabálygyûjtemények felsorolásához térhet vissza.
-A gyûjtemény (Pl. Adójogszabályok) nevére kattintva mindig a gyûjteménybe tartozó jogszabályok címét felsoroló oldalra térhet vissza.
-Jogszabályon belül a Fejezetek tartalomjegyzékbe vannak foglalva, a Fejezetekhez a jogszabály tagolásának megfelelõen alcímek tartoznak – és az alcímek tartalomjegyzékébõl ugorhat a jogszabály szövegéhez.
-A szöveg a képernyõn a navigáló gombokkal lapozható.

A keresés funkció mûködése

A gyûjteményekbe csoportosított fõbb jogszabályok a tárgykör szerint gyorsan kereshetõk. Ez mellett az egész gyûjteményben, egyes kategóriákban, és a jogszabályon belûli keresésre a szabadszavas keresés mûködik.
Általános keresés: a keresés menübe beírt szót tartalmazó jogszabályokat §-ok szerinti bontásban listázza.
Kifejezésre keresés: a keresendõ kifejezést idézõjelek között kell megadni. ("...")
Feltételes keresés: a szavak közötti ÉS kapcsolattal (+), vagy a szavak közötti VAGY kapcsolattal (|).
Példa:
„ingatlan+bérbadás” szöveg beírása esetén listázza azon jogszabályhelyeket, amelyekben az „ingatlan” és „bérbeadás” szavak együtt fordulnak elõ.

„ingatlan|bérbeadás” szöveg beírása esetén listázza azon jogszabályhelyeket, amelyekben vagy az „ingatlan” vagy a „bérbeadás” szó szerepel. A | jel az AltGr+w billenytkombinációval adható meg.

Adónet.hu Zrt.
info@adonet.hu
www.jognet.hu

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. 9-12. hónapra 5.880,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra