Jövõ héten már áfa-mentes lehet az adományozás

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Akár már a jövõ héten áfa-mentes lehet a közcélú adományozás, ugyanis a pénteken benyújtott törvényjavaslat fideszes kezdeményezõje házszabálytól eltéréssel már hétfõn elfogadtatná az Országgyûléssel az erre vonatkozó indítványát.

_____________________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év II. félévre 8.820,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

_____________________________________________

Jövõ héten már áfa-mentes lehet az adományozás

Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelõs államtitkár a pénteki kormányszóvivõi tájékoztatón, Budapesten kifejtette: a köztársasági elnöktõl a jogszabály sürgõs kihirdetését kérik majd, ami öt napot jelent, vagyis ha a Ház hétfõn elfogadja a törvényjavaslatot, az akár már a jövõ héten hatályba léphet.

A parlament honlapján közzétett, az általános forgalmi adóról szóló törvényt módosító javaslat kiveszi a termékértékesítés fogalmi körébõl a közcélú adományt, így az nem tartozik az áfa-törvény hatálya alá. Hasonlóképpen a szolgáltatásnyújtás fogalmi körébõl a közcélú adományként nyújtott szolgáltatás szintén nem tartozik majd az áfa-törvény hatálya alá. A javaslat a kihirdetését követõ napon lépne hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépését követõen juttatott adományokra kell alkalmazni.

Balog Zoltán kifejtette: az áfa-mentes, közcélú adományozásra 2007 óta nincs lehetõség. Emlékeztetett, háromszor nyújtottak be olyan javaslatot az elõzõ Országgyûlésnek, amelyben kezdeményezték az adományozás áfa-mentességének visszaállítását, az akkori kormánypártok azonban mind a háromszor megakadályozták ennek megvalósítását.

A sürgõsség ebben az esetben nagyon fontos - tekintettel az árvízi helyzetre -, ezért úgy döntöttek, benyújtják a javaslatot, ami azonnali hatállyal eltörölné a közcélú adományok utáni áfa-fizetési kötelezettséget - ismertette.

Az államtitkár szólt arról is, hogy több mint 40 százalékkal esett vissza 2007 után a jelenleg hatályban lévõ rendelkezés következtében a felajánlások száma, és kiskapukra kényszerültek azok, akik segíteni akartak. Balog Zoltán kiemelte, amikor nagy a baj, nem büntetni kell azokat, akik adni akarnak, hanem segíteni.

Orbán Viktor kormányfõ kedden, a 29 pontból álló gazdasági akcióterv ismertetésekor jelentette be, hogy újra áfa-mentessé teszik az adományozást.

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Megjelent: 2010 január 20-án. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra