Kamarai megállapodás szakképzési feladatok átszervezéséről

KKV

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: szakképzés


Szeptember 1-jétől az élelmiszeripari gyakorlati szakképzést folytató szervezeteket a NAK tartja nyilván és ellenőrzi. Az MKIK által a megjelölt időpont előtt nyilvántartásba vett szervezetek, megállapodások és tanulószerződések addig maradnak az iparkamara nyilvántartásában, amíg a most érvényes szerződések le nem járnak.

Megállapodott a kamarai szakképzési feladatok átszervezéséről a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) - közölte a NAK szerdán

A két köztestület az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) 21. szakmacsoportjába tartozó, élelmiszeripari képzésekkel összefüggő kamarai feladatok kezeléséről, átadásáról egyezett meg.

A két szervezet közötti egyeztetést az indokolta, hogy az élelmiszeripari tevékenységekkel kapcsolatos feladatok a NAK megalakulásával átkerültek az MKIK-tól az agrár-köztestülethez.

A megállapodás értelmében szeptember 1-jétől az említett szakmacsoportban a 2012. szeptember 1-jét megelőzően hatályos OKJ alapján indított képzéseknél a szakmai vizsgabizottság elnökét a NAK jelöli ki, tagjait a kamara által felkért érdekképviseletek delegálják.

A most aláírt dokumentum rendelkezik arról is, hogy szeptember 1-jétől az élelmiszeripari gyakorlati szakképzést folytató szervezeteket a NAK tartja nyilván és ellenőrzi. Az MKIK által a megjelölt időpont előtt nyilvántartásba vett szervezetek, megállapodások és tanulószerződések addig maradnak az iparkamara nyilvántartásában, amíg a most érvényes szerződések le nem járnak. Szeptember 1-jétől ugyanakkor az OKJ 21. szakmacsoportjába sorolt szakképesítések esetében a NAK feladata lesz a mesterképzések szervezése és a vizsgáztatás is.

A NAK és az MKIK vezetősége a megbeszélésen egyetértett abban, hogy a két szervezet közötti egyeztetéseket a jövőben rendszeressé kell tenni, és ki kell terjeszteni valamennyi köztestületi feladatra, ahol szakmai kapcsolódási pontok lehetségesek. A szorosabb együttműködés általános kereteit megállapodásban rögzítik majd, ennek előkészítése már megkezdődött - tartalmazza a tájékoztatás.


FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra