Kártérítést kaphatnak az erõgazdálkodók

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

November 1-30. között hektáronként maximum 250 ezer forint támogatást igényelhetnek azok az erdõgazdálkodók, akiknek az erdejében természeti kár keletkezett - közli legfrissebb tájékoztatójában a Magyar Agrárkamara (MA).

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Kártérítést kaphatnak az erõgazdálkodók a természeti károk után

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) az erdészeti potenciál helyreállítására nyújtandó támogatások igénybevételének részletes szabályairól szóló rendelet értelmében az erdõgazdálkodók mostantól akár minden évben november 1. és november 30. között pályázhatnak, ha kár éri az erdõiket.

A módosítás során törölték a támogatási kérelmek benyújtására vonatkozó, a támogatandó káreseménytõl számított 2 éves határidõ. Megszûnt az az elõírás is, amely alapján csak a 2007. január 1-je után bekövetkezett természeti katasztrófák kárainak helyreállítására szûkítette a támogatás igénylésének lehetõségét.

A kifizetési kérelmeket továbbra is a támogatási határozat jogerõre emelkedését követõ 2 naptári éven belül kell benyújtani. Az erdõk állományának, termõképességének helyreállítását segítõ pályázat célja, hogy megkönnyítse az erdõket érõ természeti károk - például: tûz, jég, belvíz, aszály - felszámolását, az erdõk rekonstrukcióját (például a károsodott faállomány pótlását) és a másodlagos veszteségek megelõzését.

Támogatást azok az erdõgazdálkodók kérhetnek, akiket az erdészeti hatóság nyilvántartásba vett. Egy pályázó hektáronként legfeljebb 250 ezer forintot - azaz 873 eurót - igényelhet az összesen 2,8 milliárd forintos keretbõl - tartalmazza az agrárkamarai tájékoztató.

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra