Kérni kell a tévesen fizetett hipa visszautalását

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A március 15-vel esedékes helyi iparûzési adó (hipa) elõleget többen tévesen az adóhatóságnak fizették be, az összeg visszautalása azonban nem automatikus, kérni kell az APEH-tól.

______________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

______________________________________

Kérni kell az adóhatósághoz tévesen befizetett hipa visszautalását

A 2010. március 15-én esedékes helyi iparûzési adóelõleget az állandó telephelyhez kötött tevékenységet folytató adózóknak még az önkormányzati adóhatósághoz kellett befizetniük az önkormányzat által kibocsátott fizetési meghagyás alapján - hívja fel a figyelmet az APEH.

Azok tehát, akik az elõleget az elmúlt napokban az adóhatóságnál rótták le, rosszul jártak el. Az APEH azonban a tévesen befizetett összegeket csak kérelemre tudja visszautalni, amit az 1017. számú kérelem benyújtásával lehet kezdeményezni. A visszautalást abban az esetben teljesíti az állami adóhatóság, ha az adózónak nincs az APEH-nál nyilvántartott köztartozása.

A március 15-én fizetendõ elõlegen túl a tavalyi évrõl szóló bevallást, és az adókülönbözet elszámolását is az önkormányzati adóhatóság felé kell még teljesíteni 2010. május 31-ig.

A 2010. szeptember 15-ig esedékes hipa elõleget viszont már az állami adóhatósághoz kell befizetni, és a 2010. évi feltöltési kötelezettséget, annak bevallásával együtt szintén az állami adóhatósághoz kell teljesíteni 2010. december 20-ig - közölte az APEH.

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra