Kérni kell, hogy havonta utalják az adójóváírást

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A munkavállalónak külön kérnie kell, hogy az adójóváírást havonta megkapja, ellenkezõ esetben az éves összeget jövõre egyben utalja vissza neki az adóhivatal - közölte a kormányszóvivõ a szerdai tájékoztatón.

Kérni kell, hogy havonta utalják az adójóváírást

Szollár Domokos felhívta a figyelmet arra: az adócsökkentés minden érintettnek jár, de az adójóváírás rendszerén keresztül megjelenõ többletpénz az adózó döntésétõl függõen érkezhet havonta, vagy éves elszámolásban is.

Hangsúlyozta: az alapállapot mindenkinél az éves elszámolás, ezért aki nem nyilatkozott másként, annak évente egyszer, egy összegben utalja majd az APEH a többletet.

Jelezte, hogy aki még márciusban szeretne áttérni a havi elszámolásra ezt március 22-ig teheti meg. Ehhez egy nyilatkozatot, kérvényt kell kitölteni a munkáltatónál.

Aki így dönt, annak áprilistól már az emelt összegû bére érkezik a számlára, az elõzõ hónapokban felhalmozott többletet pedig utólag is egy összegben megkapja - fûzte hozzá.

A kormányszóvivõ beszámolt arról, hogy a kabinet döntése értelmében a közszférában az elmúlt három hónapra visszamenõlegesen utalja a munkavállalókat megilletõ adójóváírást, így három hónapnyi pluszpénzt kaphat minden közalkalmazott.

Szollár Domokos emlékeztetett: a kormány a 2010-es adócsökkentést ígéretéhez híven végrehajtotta, és ennek eredményeként az adózók 90 százaléka az alsó, 17 százalékos kulccsal adózik. Egy átlagkeresetû munkavállaló éves szinten így közel egyhavi bért jelentõ nettó összeggel többet visz az idén haza - hangoztatta.

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra