Ki jelentkezhet be a minõsített adózói adatbázisba

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

Az adókötelezettségeiket kifogástalanul teljesítõ adózók szerepelnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Internetes honlapján is elérhetõ minõsített adózói adatbázisban (MAD adatbázis).

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Ki jelentkezhet be a minõsített adózói adatbázisba

Az adózót saját kérelmére veszi fel az adóhatóság a MAD adatbázisba, természetesen csak akkor, ha megfelel az adózás rendjérõl szóló 2003.évi XCII. törvény 178.§ 31.pontja szerinti feltételeknek.

A kérelmet a 11T112. számú adatlapon kell elõterjeszteni, természetesen beküldhetõ elektronikusan az ügyfélkapun, vagy akár az Internetrõl letölthetõ nyomtatvány felhasználásával kitöltés és nyomtatás után papíralapon (postai úton vagy személyesen) két példányban a területileg illetékes megyei adóigazgatóságnál.

Minõsített adózó az a legalább három éve mûködõ vállalkozási tevékenységet folytató adózó lehet, akinél NAV a kérelem benyújtását megelõzõ elévülési idõn belül nem állapított meg adóhiányt, nem indított ellene végrehajtási eljárást, nem állt csõd-, illetve felszámolási eljárás alatt. Az ismertetett feltételek mellett minõsített adózóvá válhatnak azok az átmeneti fizetési nehézséggel küzdõ adózók is, akik egy naptári éven belül legfeljebb kétszer nyújtanak be fizetési könnyítési vagy adómérséklés iránti kérelmet. A feltételek fennállását az adóhatóság folyamatosan figyelemmel kíséri, és ha a nyilvántartásban szereplõ adózó már nem felel meg a feltételek bármelyikének, a nyilvántartásból törli.

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra