Kiállítás a magyar adózás történetérõl

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az adózástörténeti kiállítás tárlóiban láthatóak Szent István korától kezdve a reformkorig ívelõ egykori relikviák, iratok, pecsétek, körlevelek ugyanúgy, mint ahogyan a jelenkorhoz közeledve használt jegyzõkönyvek, felszólítások, tanúsítványok, és kötetbe fûzött adótörvények is. A kiállítás az APEH Kiemelt Adózók Igazgatóságának épületében ingyenesen megtekinthetõ.

ÖNADÓZÓ HÍRLEVÉL – hogy a könyvelés rendben legyen!

Gyors és pontos adózási információk heti rendszerességgel. Megbízható válaszok a gyakorlati problémákra. A feliratkozás ingyenes, és egyéb kötelezettséggel sem jár, csak az e-mail címet kell megadni. Bónuszként a feliratkozással azonnal letölthetõ egy szabadon választott szakmai e-kézikönyv.


***

A magyar adózás történetét összefoglaló kiállítást nyitott meg csütörtökön Veres János pénzügyminiszter és Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal (APEH) elnöke Budapesten.

A megnyitó ünnepségen Veres János kitért az MSZP szerdán nyilvánosságra hozott adóváltoztatási elképzeléseire is.
A pénzügyminiszter szerint a gazdaság kifehérítésébõl befolyó összegek képesek lesznek fedezni a kormány 3 év alatt elérni kívánt mintegy ezer milliárd forintos adócsökkentését.
Veres János a kiesõ bevételek pótlását elsõsorban két forrásból látja biztosítottnak: egyrészt az APEH fokozott ellenõrzéseibõl, másrészt az adózás egyszerûbbé, átláthatóbbá tételébõl. A pénzügyminiszter hozzátette, hogy az adófizetõk és a munkahelyek számának további növeléséhez ugyanakkor még legalább 5-6 eszközre szüksége van a kormánynak.
A pénzügyminisztérium az adócsökkentéshez kapcsolódóan egy 30 elembõl álló adóegyszerûsítési javaslatot is készített, amelyet csak akkor hoz nyilvánosságra ha a kormány már elfogadta - fûzte hozzá a pénzügyminiszter.
Szikora János arról számolt be, hogy az APEH, az adófizetés könnyebbé tételének elsõ lépéseként 2008. szeptember 1-jétõl ingyenes személyi adónaptár szolgáltatást indít honlapján. A naptár segítségével az adózok elsõsorban az adófizetési kötelezettségeik határidejérõl értesülhetnek.
Az adózástörténeti kiállítás tárlóiban láthatóak Szent István korától kezdve a reformkorig ívelõ egykori relikviák, iratok, pecsétek, körlevelek ugyanúgy, mint ahogyan a jelenkorhoz közeledve használt jegyzõkönyvek, felszólítások, tanúsítványok, és kötetbe fûzött adótörvények is. A tárlat anyagában helyet kaptak az APEH arculatát az elmúlt 20 évben tükrözõ kiadványok is.
Az APEH Kiemelt Adózók Igazgatóságának épületében ingyenesen megtekinthetõ kiállítás kezdete egy nagyobb léptékû bemutatónak, az állami adózás történetét bemutató múzeum jövõbeni létrehozásának.

MTI
***

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE - Ára: 9.900,- Ft + postaköltség. Szerzõk: az Önadózó újság szerzõi. A könyv hagyományos nyomdai elõállítású, terjedelme 576 oldal. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. www.kezikonyvek.hu

MEGRENDELÉS: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra