Kötvényhozamok adózása

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A brókercégek januárban alighanem állásfoglalást kérnek majd az adóhatóságtól, mert bizonytalanok abban, hogy egy lejáratig megtartott kötvényen vagy diszkontkincstárjegyen elért nyereség kamat-e vagy árfolyamnyereség - értesült a Napi Gazdaság.

Kötvényhozamok adózása

Miként azt a lap hétfõi számában kifejtik, a kérdés eldöntése azért fontos, mert csak így dönthetõ el, mely kötvényügyletek után levont kamatadóval lehet veszteséget szembeállítani.

A lap felidézi: egy éve van érvényben az a törvény, amelynek értelmében az idén bizonyos, a kamatadó hatálya alá tartozó ügyletek adója csökkenthetõ a szabályozott tõkepiaci ügyleteken keletkezett árfolyamveszteség húsz százalékával. Ide tartoznak az olyan kötvény-, diszkontkincstárjegy-ügyletek, illetve tõzsdén kívüli befektetési jegyekre vonatkozó tranzakciók, amelyeken árfolyamnyereség keletkezett és a kifizetõ ez után kamatadót vont le.  Továbbra is külön kategória maradt viszont a kamatjövedelem, az ez után levont kamatadó nem igényelhetõ vissza.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra