Közeleg a csipsz-adó bevallási határideje

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Közeleg a népegészségügyi termékadó, köznyelvben a csipsz-adó bevallási határideje, a havi, illetve a negyedéves áfa-bevallóknak október 20. a termékadóról szóló törvény által meghatározott adófizetési kötelezettség bevallási határideje - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Közeleg a csipsz-adó bevallási határideje

A közlemény szerint az adókötelezettség üdítõitalra, energiaitalra, elõrecsomagolt cukrozott készítményre, sós snackre, ételízesítõre vonatkozik, amennyiben azok elõrecsomagolt terméknek minõsülnek, a jogszabályban meghatározott vámtarifaszámok alá besorolhatók, illetve az ott leírt feltételeknek megfelelnek, továbbá elsõ belföldi teljesítési helyû értékesítésük megvalósul.

A szeptember 1-jén hatályba lépett törvény a NAV vámszervét jelölte ki a termékadóval kapcsolatos feladatok végrehajtására, így a bevallások feldolgozására, az adófizetési kötelezettség, illetve egyéb, a jogszabály által meghatározott kötelezettségek betartatására és ellenõrzésére.

A közlemény szerint elsõ alkalommal a havi, illetve negyedéves áfa-bevallásra kötelezetteknek kell eleget tenni bevallási kötelezettségüknek október 20-ig. A bevallást – általános esetben – elektronikus úton kell megtenni.

A nyomtatvány és a hozzá tartozó kitöltési útmutató a www.nav.gov.hu oldalon található meg - áll a közleményben.

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra