Közösségi adómentes értékesítés változásai 2020 január 1-től

ÁFA

Nyomtatás
Forrás: Önadózó 2019/07 | Szerző: Vira Sándor

Címkék: közösségi adómentes értékesítés


A szabálymódosítás következtében az adómentesség csak akkor alkalmazható a másik tagállamba történő értékesítés esetén, ha a másik tagállami adóalany vevő közölte az adószámát az eladóval. De további feltétele is lesz az adómentes értékesítésnek.

A szabálymódosítás következtében az adómentesség csak akkor alkalmazható a másik tagállamba történő értékesítés esetén, ha a másik tagállami adóalany vevő közölte az adószámát az eladóval.

E módosítás technikailag nem jelent valódi nóvumot a szabályozásban.

További feltétele lesz az adómentes értékesítésnek, hogy az eladó a belföldi összesítő nyilatkozatát nyújtsa be és abban hibátlanul szerepeltesse az ügyletet. Az összesítő jelentésben elkövetett hiba csak jóhiszemű tévedés esetén nem értékelendő az eladó terhére, az ellenőrzés során, az adómentesség elbírálásakor.

A módosítás 2020. január 1-én lép hatályba.

MIÉRT FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA? 

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra