Közösségi adómentes értékesítés változásai 2020 január 1-től

ÁFA

Nyomtatás
Forrás: Önadózó 2019/07 | Szerző: Vira Sándor

Címkék: közösségi adómentes értékesítés


A szabálymódosítás következtében az adómentesség csak akkor alkalmazható a másik tagállamba történő értékesítés esetén, ha a másik tagállami adóalany vevő közölte az adószámát az eladóval. De további feltétele is lesz az adómentes értékesítésnek.

A szabálymódosítás következtében az adómentesség csak akkor alkalmazható a másik tagállamba történő értékesítés esetén, ha a másik tagállami adóalany vevő közölte az adószámát az eladóval.

E módosítás technikailag nem jelent valódi nóvumot a szabályozásban.

További feltétele lesz az adómentes értékesítésnek, hogy az eladó a belföldi összesítő nyilatkozatát nyújtsa be és abban hibátlanul szerepeltesse az ügyletet. Az összesítő jelentésben elkövetett hiba csak jóhiszemű tévedés esetén nem értékelendő az eladó terhére, az ellenőrzés során, az adómentesség elbírálásakor.

A módosítás 2020. január 1-én lép hatályba.

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIRA!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az adózás 2020-ben sem lesz egyszerűbb – de az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli  feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Előfizetőknek szabályzatok,- számviteli és GDPR szabályzat is (éves előfizetéssel!), segédletek, Fórum szolgáltatás, plusz 2x2 mérlegképes kredit. Előfizetési díj ebben az évben még 2020. 1-12. hóra: 22.680,-Ft. Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag. Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra