Lejár a fuvarozói nyilvántartásba vételi határidõ

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Keddig, azaz február 15-ig kell nyilvántartásba vételüket kérniük azoknak a vállalkozóknak, akik már 2011. április 20-val szeretnék a kereskedelmi gázolaj jövedéki adóját visszaigényelni.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Lejár a fuvarozók nyilvántartásba vételének határideje

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint a vállalkozók eddig 415 kérelmet nyújtottak be a vámhatósághoz a kereskedelemi gázolaj jövedéki adójának visszaigényelhetõségével összefüggõ nyilvántartásba vételhez. A NAV felhívja a figyelmet, hogy azok vállalkozóknak, akik már 2011. április 20-ával szeretnének jövedéki adót visszaigényelni, 2011. február 15-ig, jövõ keddig kell kérelmezniük a nyilvántartásba vételt.

A közlemény kitér arra is, hogy kérelmet nyújthat be a jövedéki adó visszaigénylésére az (például fuvarozó vagy busztársaság), aki közúti árufuvarozásra szolgáló, legalább 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegû gépjármûvel, nyerges vontatóval közúti árufuvarozást vagy autóbusszal személyszállítást végez, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvántartásba vette.

A regisztrációhoz szükséges nyomtatvány, kitöltési útmutató valamint a benyújtásra vonatkozó tájékoztató letölthetõ a NAV honlapjáról (http://nav.gov.hu)

A jövedéki szabályozásban 2011. január 1-jével bevezetett, a kereskedelmi gázolaj felhasználásához kapcsolódó jövedéki adó-visszaigénylést érintõen a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének szervezésében a NAV Központi Hivatal Jövedéki Fõosztálya közremûködésével országosan  5 helyszínen - tartottak már szakmai konzultációkat, amelyeken mintegy 250 vállalkozó vett részt. Ezek a konzultációk jelentõs mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a vállalkozók részletesen megismerjék a kereskedelmi gázolaj felhasználásához kapcsolódó nyilvántartásba vételi eljárást és a jövedéki adó-visszaigénylés menetét - rögzíti a NAV közleménye.

***

ÖNADÓZÓ - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra