Lejár az állatjóléti támogatások igényelése

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A baromfi- és sertéstartók a munkaszüneti napok miatt gyakorlatilag november 2-ig igényelhetik az állatjóléti támogatásokat, a kérelmeket a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségeihez kell eljuttatni.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Lejár az állatjóléti támogatások igényelésének határideje

A Magyar Agrárkamara hétfõn közölte, hasonlóan az elmúlt évhez, a 2011. év során benyújtott támogatási kérelmek - tárgyévet követõ - kifizetésére 4, illetve 6 milliárd forint áll rendelkezésre.

A baromfiágazatban a támogatás az adott támogatási évben január 1. és december 31. között letelepített napos baromfira, növendék csirkére, szabadtartásos csirkére, gyöngyösre, pecsenyelibára, növendék libára, fiatal libára, pecsenyekacsára és növendék kacsára, átminõsített tenyészkakasra, tenyészjércére, valamint étkezési tojást termelõ jércére, házi tyúkra és átminõsített elõnevelt pulykára, illetve levágott összes baromfifélére igényelhetõ.

A támogatási kérelmekhez csatolni kell az egyes jogcímeknél meghatározott dokumentumok mellett a szakmai szervezeti tagságról szóló igazolást, az állategészségügyi hatóságnak az állategészségügyi nyilvántartási kötelezettségek és szabályok betartásáról szóló igazolását, valamint a Baromfi Termék Tanács ellenjegyzését viselõ "Szakmai ellenõrzési lapot".

A sertéstartók az elõírásokon túlmutató kötelezettségvállalás ellentételezésére akkor vehetik igénybe a támogatást, ha egyebek mellett az állatok tartása során az elõírtnál legalább 10 százalékkal nagyobb férõhelyet, a tartási rendszerben természetes feltételt, legalább 9 órán át természetes vagy legalább 11 órán át mesterséges fényt, a takarmányozáshoz ivóvíz minõségû vizet, almot, vagy megfelelõ mikroklímát biztosítanak. A fenti jogcímek közül egyidejûleg többre is igényelhetõ támogatás.

A támogatási kérelemhez csatolni kell az egyes jogcímeknél meghatározott dokumentumokat, a sertés értékesítésérõl szóló számla felvásárlási jegy, illetve belsõ bizonylat másolatát, a tenyésztésre értékesített koca süldõk esetében a tenyésztõ szervezet igazolását. Továbbá a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatalnak az állategészségügyi nyilvántartási kötelezettségek, valamint az állategészségügyi és állatvédelmi szabályok betartásáról szóló, az érintett tenyészet létszámát is tartalmazó igazolását is csatolni kell. Amennyiben az igénylõ bérhízlalást, bérnevelést, illetve bérhizlaltatást, bérneveltetést végez, úgy a fentieken túl a támogatási kérelemhez csatolni kell más dokumentumokat is.

A közlemény szerint mindkét intézkedésnél általános hibának számít az, ha a termelõk a támogatási kérelmeket nem a megfelelõ nyomtatványon adják be, illetve nem csatolják a szükséges dokumentumokat.

A támogatások kifizetése a tárgyévet követõ évben - a szükséges forrás biztosítása után - 2012-ben történik - áll a közleményben.

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra