Lelassult a gazdasági fellendülés

ART

Nyomtatás
Forrás: ACCA

A világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítõ szakmai szervezete, az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) 2010. negyedik negyedében készült Globális Gazdasági Kondíciók felmérése kimutatta, hogy a pénzügyi szakemberek szerint a gazdasági fellendülés jelentõsen visszaesett.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Lelassult a gazdasági fellendülés

Az elõzõ negyedévhez képest a megkérdezett könyvelõk több mint kétszerese szkeptikusabb a gazdasági kondíciókat illetõen: az elmúlt 18 hónapban a fellendülésbe vetett bizalom elérte az eddigi legalacsonyabb szintet, a felmérés szerint ugyanis a válaszadók mindössze 32%-a lát esélyt a javulásra. Utoljára 2009. harmadik negyedében volt ilyen alacsony szinten az üzleti bizalom, amely 2010. elõzõ negyedéhez képest 10%-os csökkenést jelent.

„A pénzügyi szakembereket eddig az foglalkoztatta, hogy a gazdaság –amely eddig a fellendülés jeleit mutatta – vajon csak egy pillanatra torpant meg a fejlõdés terén, vagy jelentõsen visszaesett. Legutóbbi felmérésünk alapján a pénzügyi szakemberek sajnos az utóbbi esetet tartják valószínûnek.” - mondta Katka Benesova, az ACCA Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért felelõs területi igazgatója.

Miközben a könyvelõk szerint a kis- és középvállalkozások reagáltak a legrugalmasabban a gazdasági változásokra, addig a nagy pénzügyi szolgáltatócégek könyvelõi jelentõsen veszítettek bizalmukból. Sajnos Európa több országában is beigazolódtak az említett tendenciák gazdasági következményei, emellett csökkent a közszférában dolgozó pénzügyi szakemberek gazdasági bizalma is, amely elérte a krízis mélypontján lévõ szintet.

A felmérés továbbá rávilágított arra a tényre, hogy a könyvelõk szerint a kormányoknak nincs igazán lehetõsége arra, hogy megakadályozzanak egy újabb gazdasági visszaesést. Ennek eredményeként a kormányzatok intézkedési terveinek megítélése viszonylag pozitív maradt, mivel ezek értékelése elvált a gazdasági környezettõl. Míg a megkérdezettek 38%-a „rossznak” vagy „nagyon rossznak” tartotta a jelen gazdasági helyzetre vonatkozó kormányzati lépéseket, addig 26% megfelelõnek illetve kiemelkedõnek ítélte azokat.

Az ACCA Globális Gazdasági Kondiciók felmérésébõl kiderül, hogy a bizalom csökkenésének kiváltó okai a bérek kései kifizetésében, illetve a fizetésképtelenségben keresendõek. A befektetõi kilátások sem túl fényesek, a jelentõsebb üzleti döntéseket sorra elhalasztják a gazdasági helyzet bizonytalansága miatt. A közeljövõben a megkérdezettek csupán 8 %-a lát esélyt a befektetések növekedésére.

***

ÖNADÓZÓ - a szakmai segítség!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra