Levonható az államadósság-csökkentõ alap befizetés

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A kormány úgy döntött, hogy a magánszemélyek levonhatják a személyi jövedelemadó (szja), az egyszerûsített vállalkozói adó (eva), illetve az egyszerûsített közteher-viselési hozzájárulás (ekho) alapjából az általuk az Összefogás az államadósság ellen elnevezésû alapba befizetett összeget.

Levonható az adóalapból az államadósság-csökkentõ alapba történt befizetés

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivõje szerdán a kormányülés után elmondta: a kabinet így kívánja segíteni azokat, akik részt vállalnak az államadósság csökkentésében. Hangsúlyozta, hogy a kedvezményt - ha az meghaladja az egy év alatt érvényesíthetõ mértéket - négy éven keresztül lehet leírni az adóalapból. Emellett - folytatta - az szja egy százaléka is felajánlható lesz a Rédly Elemér gyõri plébános kezdeményezésére létrejött alap számára.

A szóvivõ hozzátette, hogy a társasági adó esetében elismert költségnek számít majd az alapba történõ befizetés.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra