Magas jövedelmek különadója Franciaországban

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Évi 250 ezer eurós jövedelem felett fizetendõ jövõre Franciaországban a gazdagok különadója. Az Egyesült Államokban azt tervezi, hogy az évi egymillió dollárnál többet keresõ amerikaiak fizessenek több adót, jövedelmüket legalább akkora adókulccsal terheljék, mint a középosztálybeliekét.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

"A köztársasági elnök különintézkedést akart az extravagáns jövedelmekre. Megpróbáltunk ésszerû javaslatot benyújtani egy 3 százalékos különadóról az 500 ezer euró feletti éves jövedelmekre. A kormánytöbbség azonban úgy vélte, hogy a félmilliós küszöb túl magas. Megállapítom, hogy a többség egyetért a 250 ezer eurós küszöbbel - fogalmazott Francois Fillon miniszterelnök.

A két héttel ezelõtt beterjesztett költségvetési tervezet 12 milliárd eurós megtakarításának egyik új eleme volt a félmillió euró feletti éves jövedelmek 3 százalékos különadója. Több kormánypárti képviselõ is azonnal jelezte, hogy nagyobb erõfeszítést kellene kérni a magas jövedelmûektõl, ezért a kormány a képviselõkre bízta, hogy leviszik-e a különadó küszöbét 250 ezer euróra.

A keddi bejelentés értelmében évi 250 ezer eurós jövedelemtõl 3 százalékos, 500 ezer euró felett pedig 4 százalékos lesz a különadó, amelyet a személyi jövedelemadón és a vagyonadón felül kell befizetniük a legjelentõsebb francia adózóknak.

A gazdagokra kivetendõ különadóból így 380 és 450 millió euró közötti összeg folyhat be az állami kasszába, s 2013-ban már el is tûnhet, amennyiben az államháztartási hiány lecsökken a GDP-arányos 3 százalékra.

Az Egyesült Államokban hasonló intézkedést készítenek elõ. Barack Obama amerikai elnök várhatóan azt fogja javasolni, hogy az évi egymillió dollárnál többet keresõ amerikaiak fizessenek több adót, jövedelmüket legalább akkora adókulccsal terheljék, mint a középosztálybeliekét.

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra