Május 15-ig kérhetõ a bérkompenzáció

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A költségvetési szerveknél foglalkoztatottak május 15-ig pótlólag leadhatják munkáltatójuknak igénylésüket a januárban életbe lépett adó- és járulékváltozások ellentételezését szolgáló kompenzációra.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Május 15-ig kérhetõ a januári adóváltozások miatti kompenzáció

A 2011. évi kompenzációról szóló kormányrendelet április 15-i módosítása lehetõvé teszi, hogy aki 2011. január 1-jén jogosult volt kompenzációra, de a megadott határidõig nyilatkozatát nem adta le, május 15-ig pótigénylést nyújthat be. A jogszabályi feltételek teljesülése esetén 2011. január 1-jéig visszamenõleg válik jogosulttá a kompenzációra, azon hónapokra is, amikor kompenzációban nem részesült.

A nyilatkozat mellett a rendelet 2. számú mellékletében megjelent "Bejelentés a költségvetési szervnél foglalkoztatottat megilletõ, a 2011. évi adó- és járulékváltozások ellentételezésére szolgáló kompenzáció pótlólagos érvényesítésérõl" elnevezésû nyomtatványt is le kell adni a munkáltatónak.

Amennyiben valaki január 15-e után, de a módosító rendelet hatályba lépését megelõzõen adta le nyilatkozatát, és így a késedelmes leadás miatt volt olyan hónap, melyre nem járt számára a kompenzáció, szintén ki kell töltenie a mellékelt nyomtatványt, és pótigénylési szándékáról a nyilatkozatot le kell adnia a munkáltatójának.

A 2011. május 15-e utáni, késedelmes leadás után a kompenzáció visszamenõleges érvényesítésére nincs lehetõség.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra