Márciusi adózási határidõk

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Újdonság a munkáltatónak az a kötelezettsége, hogy a dolgozó adóhatósági adómegállapítást (ADAM) kérõ 07530-as számú nyilatkozatát köteles átvenni akkor, ha a feltételek fennállta esetén sem vállalja a munkáltatói adómegállapítás elkészítését.

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel.  Megjelenik minden hónap elsõ napján.  Elõfizetési díj 2008-ra 13.200,- Ft (1.100,- Ft/hó). Elõfizethetõ: info@onadozo.hu  Önadózó, a nélkülözhetetlen munkatárs!

***

Március 12., szerda

A kifizetõ, munkáltató a tárgyhót követõ hó 12-ig fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadó elõleget vagy adót. Eddig kell megfizetni a járulékokat: az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot, a fizetendõ társadalombiztosítási járulékot, az egészségügyi hozzájárulást, a munkaadói és munkavállalói járulékot, az egészségügyi szolgáltatási járulékot, valamint a START-kártyával rendelkezõ foglalkoztatott után a 15/25 % járulékot. Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig fizeti meg a vállalkozói járulékot is. Ezekrõl a kötelezettségekrõl a befizetés mellett bevallást is kell tenni a tárgyhót követõ hó 12-ig, a foglalkoztató a 0808-as, az egyéni vállalkozó saját magáról a 0858-as nyomtatványt nyújtja be elektronikus úton.

Újdonság a munkáltatónak az a kötelezettsége, hogy a dolgozó adóhatósági adómegállapítást (ADAM) kérõ 07530-as számú nyilatkozatát köteles átvenni akkor, ha a feltételek fennállta esetén sem vállalja a munkáltatói adómegállapítás elkészítését. A munkáltatói adómegállapítást vagy az összes, a feltételeknek megfelelõ dolgozónak el kell készíteni, vagy mindenkinek együttesen lehet megtagadni, a munkáltató nem válogathat a dolgozók között. A dolgozó ADAM-nyilatkozatát a munkáltató összeveti a rendelkezésére álló adatokkal, lehetõség szerint javítja, ezt követõen feldolgozza és március 12-ig elektronikusan továbbítja az adóhatóság felé.

Március 20., csütörtök

Társasági adóelõleg befizetés, havi bevallók környezetvédelmi termékdíjának befizetése, játékadó befizetése és bevallása a 0878-as bevalláson, havi ÁFA befizetése és bevallása, 0801-es havi bevallás benyújtása, fogyasztói árkiegészítés és költségvetési támogatás igénylése a 0811-es nyomtatványon, az Európai Közösségbõl történõ beszerzés esetén meghatározott adóalanyok 0886-os számú bevallásának benyújtása, az Európai Közösség más tagállamából személygépkocsinak nem minõsülõ új közlekedési eszköz beszerzésekor a közösségi adószámmal nem rendelkezõk 0887-es számú bevallása, a vállalkozási tevékenységet nem folytató társasház 0741-es bevallása.

Március 28., péntek

Környezetvédelmi termékdíj elõleg és jövedéki adó elõleg befizetése és bevallása.

Március 31., hétfõ

Környezetterhelési díj elõleg befizetése, a tárgyévi környezetterhelési díj kötelezettség és az elõleg különbözetének bevallása és befizetése.

***


KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE
Ára: 9.900,- Ft + postaköltség. Szerzõk: az Önadózó újság szerzõi. A könyv hagyományos nyomdai elõállítású, terjedelme 576 oldal. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. www.kezikonyvek.hu MEGRENDELÉS: info@onadozo.hu
***

JÁRULÉKFIZETÉSI ABC 2008
Ára: 4900,-Ft. Szerzõk: Matlné Kisari Erika, Pintérné dr.Molnár Ilona, Széll Zoltánné, Jurányi Benedekné. Terjedelem: 253 oldal. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. Megrendelés: info@onadozo.hu

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra