Még egy hétig váltható pénzre a közteherjegy

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Akik még rendelkeznek korábban vásárolt közteherjegyekkel, szeptember 30-ig kérhetik a visszaváltást az erre a célra rendszeresített 10KTH jelû nyomtatványon.

Még egy hétig váltható pénzre a közteherjegy

Már csak néhány napja maradt a munkáltatóknak arra, hogy a fel nem használt közteherjegyeket visszaváltsák az adóhatóságnál. Az alkalmi munkavállalói könyv idén április 1-jével megszûnt, helyét az egyszerûsített foglalkoztatás vette át. Azok a munkáltatók, akik a közteherjegyekbõl a szükségesnél többet vásároltak, e hónap végéig kérhetik az adóhatóságtól azok értékének visszatérítését.

A 10KTH jelû nyomtatvány kereskedelmi forgalomban nem kapható, de az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatán beszerezhetõ és az APEH honlapjáról is letölthetõ. A kérelmet kizárólag nyomtatott formában lehet beadni, mellékelni kell a fel nem használt közteherjegyeket, valamint a vásárlást igazoló eredeti számlát is. Aki a visszatérítésre irányuló kérelmét postai úton terjeszti elõ, annak a közteherjegyeket lezárt és a lezárására szolgáló felületen általa aláírt borítékba helyezve kell a nyomtatványhoz mellékelnie.

A kérelmet az APEH regionális igazgatóságnak címezve, postai úton legkésõbb a hónap utolsó napján lehet feladni. Személyes ügyintézésre kizárólag az állami adóhatóság megyeszékhelyein található ügyfélszolgálatokon van lehetõség. A szeptember 30-i határidõt elmulasztók kérelme érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül, tehát közteherjegyeik értékét nem kapják vissza. Amennyiben a kérelmezõnek az APEH-nál nyilvántartott köztartozása van, a fel nem használt közteherjegy visszatérítendõ összegét az adóhatóság a tartozás erejéig visszatarthatja.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. 10-12. hónapra 4.410,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra