Megjelent az Egyszeres könyvvitel a gyakorlatban

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Útmutató és példatár egyéni vállalkozók, mezõgazdasági õstermelõk, társadalmi szervezetek könyvvezetési kötelezettségének teljesítéséhez. Ára: 7.900.-Ft – Önadózó elõfizetõknek 20 % kedvezménnyel: 6.320,-Ft + 820,-Ft postaköltség. Megrendelés: info@onadozo.hu Vásárlás személyesen: Önadózó Ügyfélszolgálat: 1085 Budapest, József krt. 53. Tel: 06 1 267 5010

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Megjelent az Egyszeres könyvvitel a gyakorlatban címû könyv második kiadása

Az egyszeres könyvvezetés gyakorlati fogásairól manapság szinte nem találni olyan írott anyagot, melybõl egy könyvelõk a mai szabályok összefüggéseiben megismerhetnék az egyszeres könyvvezetést. Ennek hiányában - úgy tapasztalom – idegenkednek tõle, mert az alapjait jelentõ, egymástól eltérõ szabályrendszereket nehezen tudják összeilleszteni. Pedig fontos lenne a téma biztos ismerete, mert még mindig van jelentõsége az egyszeres könyvvezetésnek.

A könyvben megpróbálom saját tapasztalataim alapján gyakorlati megoldásokra építve bemutatni az egyszeres könyvvezetést oly módon, hogy kizárólag a kettõs könyveléshez szokott, egyszeres könyvvezetést még nem gyakorolt olvasó is gyorsan megértse: mirõl is van szó, ha egyszeres könyvvezetésrõl hall. Eközben igyekszem bemutatni egy mai technikát, ami hatékony megoldást jelent az egyszeres könyvvezetés gyakorlati kivitelezésére.

Meggyõzõdésem, a mai számítógéppel vezetett egyszeres könyvvezetést is jobban meg lehet érteni akkor, ha ismert elõttünk a kézi megoldás, és nehezebb, ha nem lenne lehetséges ennek során a lényeget magunk elé képzelni. A ma használatos szoftverek kétféleképpen valósítják meg az egyszeres könyvvezetést. Egyik a kézzel vezethetõ (naplófõkönyvi / pénztárkönyvi) nyomtatványhoz igyekszik (fekvõ) kinyomtatás útján hasonlítani, ezzel gondolván megkönnyíteni a könyvelés áttekinthetõségét, a másik pedig átértelmezi a feladatot, nem a kézi könyveléshez, hanem annak tartalmához ad átgondolt A4-es (álló) formátumú megoldásokat. Bármelyik megoldást is részesítjük elõnyben, úgy vélem egyik sem nélkülözheti a kézzel könyvelt naplófõkönyv, illetve pénztárkönyv részletes, a lehetséges technikák alkalmazásával vezetett könyvelés ismereteit.

Ami bevált, azon ne módosítsunk! Ez volt a második kiadás elõkészítésénél az egyik fontos szempontom.  Az elsõ kiadáshoz érkezett két észrevétel. Mindegyikhez igyekeztem ebben a második kiadásban az adott helyeken a témák kibontásával választ adni, a tartalmat némileg átszerkeszteni. Így került be a devizakönyvelésre vonatkozó kérdésre választ adó, pár gyakorlati, kivitelezést érintõ gondolat. Másik esetben a kézi könyvelés bemutatásánál postosítottam az anyag, anyagjellegû költségek és egyéb termelési, kezelési költségek szétválasztását egy értékes olvasói észrevétel nyomán. Mivel az elsõ kiadás tartalma, felépítése kiállta a próbát úgy gondoltam, nem lenne érdemes az egész példatárat, mintakönyveléseket csak a dátum változása miatt átszerkeszteni. A keltezéstõl függetlenül helyes az, ami ott írva van.

Megkísérlem az egyszeres könyvvitelt fõként gyakorlati alkalmazások tükrében bemutatni, remélve azt, hogy a közelmúltban pályára lépett ifjú kollégáink véleménye e könyv nyomán kedvezõbb lesz az egyszeres könyvvezetésrõl, és bátrabban mernek az ilyen feladatba belekezdeni.

Regõs Gábor
szerzõ

EGYSZERES KÖNYVVITEL A GYAKORLATBAN

Útmutató és példatár egyéni vállalkozók,  mezõgazdasági õstermelõk, társadalmi szervezetek könyvvezetési kötelezettségének teljesítéséhez

Aki még nem ismeri – e könyvbõl megtanulhatja, aki már ismeri, e könyv alapján könnyen, gond nélkül és hibátlanul végezheti az egyéni vállalkozók, õstermelõk és társadalmi szervezetek könyvelését.  A könyv a gyakorlati életbõl vett példákkal, magyarázatokkal bemutatja az egyszeres könyvvitel teljes folyamatát, a jobb megértés érdekében mintakönyvelést is ad valamennyi lehetséges gazdasági esemény pénztárkönyvi és naplófõkönyvi könyvelésére.

A könyv teljesen az alapoknál kezdi a könyvviteli feladatok számbavételét, így külön fejezetben foglalkozik a hagyományos, kézzel vezetett könyvelés technikájával is. A számítógépes könyvelést a Contorg Evolut Egyszeres Könyvvezetés programmal mutatjuk be. Összefoglaljuk a társadalmi szervezetek könyvvitelének, egyszerûsített mérleg és eredmény-levezetése megállapításának szabályait, bemutatjuk az egyéni vállalkozók könyvelésének gyakorlatát, és külön kitérünk a  mezõgazdasági õstermelõk adózási, járulékfizetési és könyvvezetési kötelezettségeire is.
Ajánljuk e könyvet könyvelõknek, könyvelõirodáknak – de a feladat iránt érdeklõdõ vállalkozóknak, õstermelõknek, társadalmi szervezeteknek egyaránt.

A könyv PÉLDATÁRAT tartalmaz az egyes gazdasági események pénztárkönyvi és naplófõkönyvi könyveléséhez.
A könyv FÜGGELÉKE a kézzel vezetett pénztárkönyv és naplófõkönyv mintáját tartalmazza.

Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011
Szerzõ: Regõs Gábor
Ára: 7.900.-Ft – Önadózó elõfizetõknek 20 % kedvezménnyel: 6.320,-Ft + 820,-Ft postaköltség.
Megrendelés: info@onadozo.hu
Vásárlás személyesen: Önadózó Ügyfélszolgálat: 1085 Budapest, József krt. 53. Tel: 06 1 267 5010

***

ÖNADÓZÓ - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra